FOTO/VIDEO  Gruđanin Miro Tomić podario nam za Božić pjesmu 'Rodio se Isus Bog'

miro tomić, Božić, Grude
Bez obzira što još uvijek sa sigurnošću ne mogu reći u kojem smjeru će se moje profesionalno djelovanje razvijati, vjerujem da će glazba i stvaranje glazbe uvijek ostati važan aspekt mog života. Jednom sam čuo ‘'da si ono o čemu prvo razmišljaš kad se jutrom probudiš''. Ako to uzmemo kao točno, moj jutarnji tok svijesti, pored svih stvari koje me zaokupljaju - nekako uvijek završi na glazbi. Već neko vrijeme imam u planu objaviti singl na kojem sam pomalo počeo raditi, ali bez diskografske ili prave menadžerske pomoći, teško je osigurati potrebnu financijsku konstrukciju za kvalitetnu realizaciju projekta", kazao je Miro.

Posebno lijepe emocije, u ljudima se bude oko Božića, a pjesmom "Rodio se Isus Bog" i Miro je dao svoj doprinos najradosnijem blagdanu. "U božićno i predbožićno vrijeme svi smo puni energije, više okrenuti jedni prema drugima, osjetljiviji na potrebe drugih ljudi, prijatelja, obitelji... Uza sve to, svi koji i vjerski slavimo Božić, nastojimo obnoviti i stvoriti što iskreniji odnos s Bogom. To budi određene pozitivne emocije, koje su kod mene presudne kad je u pitanju kreativnost i motivacija za stvaranjem.

Pjesmu idem pisati samo onda kad sam zbilja sretan i zadovoljan ili pak razočaran nekim životnim događajima i ljudima. Na Badnjak 2005. bio sam u nekom posebnom raspoloženju i tada sam napisao glazbu za božićnu pjesmu ‘'Rodio se Isus Bog'', dok su stihovi nastajali u nekoliko faza, malo prije spomenutog Badnjaka, s tim da su kasnije adaptirani nekoliko puta, jer nerijetko imam običaj mijenjati napisane pjesme, ukoliko procijenim da je nova ideja bolja od ranije zapisane", navodi ovaj mladi umjetnik.

Valja naglasiti kako ovaj svestrani umjetnik uz brojne hobije, studira i dizajn grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, a diploma je pred vratima. "Svi moji hobiji su zapravo vezani uz glazbu i vizualne umjetnosti. Osim pjevajući i pišući pjesme, dosta vremena provodim proučavajući mogućnosti grafičkog dizajna i novih trendova, koji se na tom području zbilja dinamično mijenjaju. Pokretna grafika i video forma me također jako zanimaju pa uvijek imam nekih projekata pomoću kojih nastojim razviti svoje mogućnosti i granicu uvijek pomaknuti na malo viši stupanj. Trenutno radim na fashion videu za mlade dizajnerice pod zajedničkim imenom ‘'Nohaa'', kojim će biti predstavljena njihova prva kolekcija odjeće, a sam video bi trebao biti objavljen oko sredine prosinca", kaže Miro.

Nastup u mjuziklu

Ističe kako je dobio priliku nastupiti i u poznatom mjuziklu Footloose, produkcijski postavljenom prema broadwayskoj licenciji, gdje se kroz ulogu zločestog Chucka Cranstona prvi put susreo s glumom, ali i samim mjuziklom, koji predstavlja jednu od najzahtjevnijih umjetničkih formi, stavljajući pred izvođača veliki izazov u situacijama kada mora objediniti glumu, ples i pjevanje. "Uz to, mogu s olakšanjem reći da je i studij na Grafičkom fakultetu pri kraju, tako da sam trenutno u fazi pisanja diplomskog rada i veselim se 2012., kada bih diplomu trebao držati u svojim rukama. Ali zasad, uživam još malo u studentskim danima, jer kažu - tek s diplomom počinje prava borba", ističe Miro! Miro je radio i logo za Grudsku udrugu mladih, za koju vjeruje da u Grudama može promijeniti mnogo stvari nabolje.

- Svaki put kad se ide s izradom loga, treba imati u vidu da se stvara temelj vizualnog identiteta korporacije, organizacije, proizvoda, događaja itd. koji će taj logo predstavljati, kaže Miro.
Vecernji.ba