51. Šimićevi susreti od 3. do 9. svibnja

Antun Branko Šimić
Nakon toga, prikazat će se dokumentarni film U boji neba - A. B. Šimić, autorice Ljubice Benović, a bit će upriličena i izložba radova učenika Osnovne škole Drinovci o životu i djelu A. B. Šimića i Stanislava Šimića.

U Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu, 6. svibnja u 12 sati upriličit će se otvaranje izložbe Gradske galerije Slavko Kopač iz Vinkovaca: Durđena Zaluiki, retrospektivna izložba, te predstavljanje stiho-zbirke "Slavonijo, zemljo plemenita", autora devetorice slavonskih pjesnika s ilustracijama Vanje Radouia.

U kinodvorani u Grudama 7. svibnja u 19 sati bit će izvedena predstava "Sladoled" u izvedbi teatra Gavran iz Zagreba. 8. svibnja u 12 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održan "Homage Antunu Branku Šimiću-....pogled u pogledu...", a nakon toga predviđeno je svečano puštanje u rad dvorane Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru s imenom Antuna Branka Šimića te u 13 sati svečano polaganje vijenca na spomenik pjesniku u Parku A. B. Šimića u Mostaru.

Akademija u čast Antuna Branka i Stanislava Šimića održat će se 9. svibnja u 19 sati u Osnovnoj školi u Drinovcima, nakon toga predavanje akademika Josipa Bratulića te dodijela nagrada mladim pjesnicima, kao i dodjela godišnje nagrade Antun Branko Šimić i nastup pjesnika Pjesnici su čuđenje u svijetu.

Pokrovitelj ovogodišnjih Šimićevih susreta je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

FENA