Gori na području Bileće, Trebinja i Gacka

požar žegulja
... ga od kuća, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite RS.

Jedan njegov krak ide prema selu Kukriču.

Aktivni su požari na planini Viduši u predjelu Bukovi vrh i Viduško polje. Krak tog požara primakao se selu Gornji Mirilovići.

Vatra na otvorenom prostoru kod sela Hodžići prošle noći odbijena je od kuća, drugi krak istog požara ide prema Koritniku.

Aktivni su požari kod sela Zvijerina, Šobadine, Rioca, Trenslova, Koravnica i trenutno ne prijete kućama.

U Trebinju su i dalje aktivni požari na planini Bjelasnici iznad sela Turice i Žakovo.

U Ljubinju vatrogasci prate aktivni požar na planini Iliji, a ne gasi se zbog nepristupačnosti terena, a vatra ne ugrožava naseljena mjesta.

Na području općine Gacko aktivna su tri požara. Na planini Babi već nekoliko dana gori šuma na nepristupačnom terenu i spušta se prema naseljenim mjestima. Jedan krak tog požara spustio se prema selu Hodžići u Bilećkoj općini.

Požar kod sela Mrđenovići je pod kontrolom. Vatra gori i kod sela Stepen, a vatrogasne ekipe su na terenu.

Vatra na otvorenom prostoru kod sela Gornja Trusina u Nevesinju je pod kontrolom, a požar kod mjesta Kovačica je lokaliziran.

U Čajniču je ponovo aktiviran šumski požar na području Kukavica (prema granici sa Crnom Gorom), koji je lokaliziran tijekom prošle noći.

Iz Civilne zaštite naglašavaju da vatrogasci, civilna zaštita, radnici šumarstva, vojska, te građani vode dugu i iscrpljujuću uspješnu bitku s požarima.

FENA