FOTO  FPMOZ i JP Vjetrenica potpisali dugoročni sporazum o suradnji

jp vjetrenica, FPMOZ, sporazum

Sporazum su potpisali direktorica javnog poduzeća Vjetrenica Ana Soldo i dekan prof.dr. sc Mario Vasilj , a isti se temelji na suradnji u znanstveno-istraživačkim projektima, razvoju ideja, koncepata te stručnim i edukativnim aktivnostima koje će biti od koristi studentima i znanstvenoj zajednici.

Nazočili su doc.dr. sc Mirjana Miličević, dr.sc.Tomo Volarić, doc.dr. sc Sanja Tipurić i prof.dr.sc. Zora Pilić sa FPMOZ-a.

Vjetrenica je najpoznatija spilja u Bosni i Hercegovini, zaštićeni spomenik prirode i turističko odredište u jugoistočnom dijelu Hercegovine. Zaštićeni je spomenik prirode od 1950. godine, a 1981. proglašena geomorfološkim rezervatom prirode. Sa ukupno 6.700 metara podzemnih kanala Vjetrenica je podjednako zanimljiva u ekološkom, geomorfološkom i ekonomskom smislu.

S obzirom na prirodoslovnu komponentu znanosti koju posjeduje Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti, suradnja s JP Vjetrenica otvorit će novu bazu za istraživanja i praksu studentima. Također, znanstvenicima i mladim istraživačima stvorena je podloga za brojne projekte.