Djeca u HNŽ-u će dobiti svjedodžbe

HNŽ, škola, diplome, svjedodžbe i diplome

To znači da će ova dokumentacija, u koju između ostalog spadaju i svjedodžbe, biti gotova do kraja ovog mjeseca", rečeno je predstavnicima Udruge roditelja Naša djeca 2014. koji su u ponedjeljak, 23. ožujka, u prostorijama Ministarstva obrazovanja HNŽ-a u Mostaru razgovarali sa zamjenikom ministra obrazovanja Enesom Hasanagićem i višom stručnom savjetnicom za normativno pravna akta Sanelom Marić.

"Potom se pokreće proces njihovog donošenja koji podrazumijeva suglasnost Ureda za zakonodavstvo, a nakon toga objavu u Službenim novinama, te će nakon što bude objavljena, ova dokumentacija postati legitimna i primjenjivat će se u svim školama na području HNŽ", rekli su u ministarstvu dodajući kako prema podacima koje su prikupili s terena oko 8.800 osnovnoškolaca čeka na svjedodžbe.

Problem s neizdavanjem svjedodžbi ili đačkih knjižica za djecu koja nastavu pohađaju po hrvatskom nastavnom planu i program u HNŽ traje već sedam godina, te je kako smo ranije pisali, uz neusvajanje Nastavnog plana i programa, rješenje odgađano zbog nemogućnosti odabira odgovarajućeg vodenog pečata.

Dnevni list