Zbog neovlaštenog prometa drogom podignuta optužnica protiv dvije osobe iz Stoca

HDZ BiH, hrvati bih, sud, Mostar, ratni zločin, ratni zločin, crna kronika, Oliver Knezović, neredi Široki Brijeg, Horde zla, Dražen Mikulić, ratni zločin, crna kronika, Vjekoslav Galić, Živko Budimir, Željko Asić, Zulfikar, ratni zločin, Trusina, Mile Vidović, crna kronika, Ranko Trivunović, ratni zločin, crna kronika, Trusina, vehabije, veleposlanstvo, Mevlid Jašarević, Amila Sabljić, Enes Muslić, ivan zelenika, sud bih, pritvor, uskok, ofsajd, sud, crna kronika, crna kronika, droga

... Ž. P, rođenog 11. kolovoza 1968. godine u Stocu, gdje je i nastanjen, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i Z. K., rođenog 30. listopada 1971. godine u Stocu, nastanjenog u Mostaru, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Optuženi se terete da su od kraja 2012. do kolovoza 2013., kao pripadnici grupe za organizirani kriminal zajedno s njima više poznatih osoba s područja BiH i Hrvatske, u namjeri pribavljanja protiupravne imovinske koristi, izvršili nabavku, posredovali u prodaji, a potom organizirali i realizirali transport, te neovlašteno stavljali u međunarodni promet droge marihuane.

Po navodima optužnice, optuženi su po prethodnim međusobnim dogovorima postupali i zajednički djelovali kako bi nabavkom u okviru organizirane grupe većih količina marihuane (ukupno više od 40 kilograma) i njenog krijumčarenja u više navrata iz BiH na područje grada Pule u Hrvatskoj, te s namjerom daljnje prodaje krajnjim korisnicima, organizirali se tako da su po prethodnim dogovorima podijelili posao i radnje koje je svaki od njih trebao realizirati.

Oni su se dogovarali oko datuma i načina isporuke marihuane, nakon čega bi optuženi Ž. P u dogovoru s Z. K., nabavljao drogu u Bosni i Hercegovini, a Knežević bi potom angažirao kurire za prijevoz droge, te su navedene radnje izvršili u najmanje tri navrata.

Optuženi Z. K. se tereti da je u obiteljskoj kući neovlašteno držao dvije automatske puške marke "F.A.L." i automatsku pušku M70 AB2, te ukupno 147 komada metaka raznih kalibara, čija nabavka građanima nije dopuštena prema odredbi Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i streljiva Hercegovačko-neretvanske županije.

Optuženi Ž. P Z. K. se terete da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s produženim kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a Knežević i za kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Fena