Zamjenik u OESS-u odbio alkotest zbog imuniteta

sudar zalik
Upravljajući vozilom Kia, diplomatskih oznaka, udario je u Jettu, bh. oznaka, kojom je upravljala Sena Š., 28- godišnjakinja Mostarka u visokoj trudnoći. Ona je žurno prevezena u bolnicu, gdje su joj, srećom, konstatirali lakše ozljede i preživljeni stres, prenosi Večernji list.

S druge strane, Alexander Chuplygin, koji također nije imao ozbiljnijih ozljeda, pozvao se na diplomatski imunitet prilikom alkotestiranja. Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, oba vozila su išla iz smjera juga, a zamjenik Chuplygin, vjerojatno pri zaobilaženju na nepredviđenom mjestu, prednjom stranom vozila Kia udario u bočnu lijevu stranu Jette. kojom je u tom trenutku trudnica skretala na lijevo prema Megamarketu u Mostaru.

Inače, u samo nekoliko dana ovo je već drugo pozivanje na diplomatski imunitet. Naime, to isto je učinio i Turčin Taha Kinavuz (28), pripadnik EUFOR-a, nakon što je usred noći u vidno pijanom stanju polupao čaše i boce u banjolučkom lokalu "Kombo" u neposrednoj blizini Banskog dvora, a nakon intervencije udario policajca šakom u glavu. Turskom vojniku je u krvi utvrđeno 1,8 promila alkohola, a on se poslije otriježnjenja od kaznenog progona za nasilničko ponašanje narušavanjem javnog reda i mira te nanošenja ozljeda službenoj osobi obranio - imunitetom.