Mostar: Za pokušaj ubojstva Buhovcu određen jednomjesečni pritvor

...je za Oslobođenje Valerija Tomić, tužiteljica Tužiteljstva HNŽ-a.

Samir Zukanović, višestruki pobjednik u skokovima sa Starog mosta, napadnut je, podsjećamo, u subotu nedaleko od Lučkog mosta u Mostaru. Tu je, kako se ispostavilo, vozilom, u kojem je bio sa suprugom i dvoje male djece, nehotice oduzeo pravo prvenstva Buhovcu, koji je vozio bicikl. Iako mu se ispričao, Buhovac je nasrnuo na Zukanovića, kada je izašao iz automobila. Udario ga, a onda i pljunuo, te mu počeo psovati. Razbjesnjelog Buhovca od Zukanovića je odvojio izvjesni Tahir.

Međutim, on je tada otrčao do bicikla i vratio se sa nožem, kojim je Samira uboo ispod pazuha i probio mu plućnu maramicu. Potom je pobjegao, a policija ga je kasnije pronašla i privela. Nož kojim je napao Zukanovića, kako se moglo čuti, policija je pronašla u obližnjem kontejneru.

Zukanović je odmah prevezen u Regionalni medicinski centar "Dr. Safet Mujić" u Mostaru, gdje je operiran, a potom smješten na Odjel intenzivne njege. Njegovo zdravstveno stanje jučer je bilo stabilno.

Inače, u predstojećoj istrazi, kako je potvrdila tužiteljica Tomić, biće provedeno medicinsko vještačenje Zukanovića, neuropsihijatrijsko Buhovca, te analiza izuzetih tragova.