Vozila ukradena u Bosni završavala na otpadu u Grudama

12.10.2012

Prilikom pretresa autootpada na području Gruda pronađen je veći broj vozila "mercedes" tip 124, otuđenih u Doboju, Derventi i Tesliću.

Za sada je utvrđeno da su dva pronađena vozila otuđena na području općina Doboj i Teslić u rujnu ove godine, a za četiri isječena vozila postoji osnovana sumnje da su u tijeku godine otuđena na području Dervente (dva) i Doboja (dva).

Vozila su izuzeta i nad njima će biti izvršena potrebna dodatna vještačenja, priopćeno je danas iz Centra javne sigurnosti Doboj. Ovu akciju proveli su policijski službenici CJB Doboj i MUP-a Zapadnohercegovačke županije, a na osnovu pribavljenje naredbe Osnovnog suda Derventa.

Na području Gruda izvršili su pretres poduzeća za autoserviranje vozila "mercedes" u sklopu kojeg se nalazi i autootpad, prilikom čega je pronađeno oko 50 vozila "mercedes" tip 124, isječenih i rastavljenih u dijelove, a za koje postoji osnov sumnje da potječu iz kaznebih  djela, precizira se u saopćenju CJB Doboj.
Osim navedenih vozila pronađen je i izuzet veći broj dokumentacije za vozila "mercedes" tip 124, za koja također postoji osnov sumnje da potječu iz kaznenih djela, te veći broj domaćih i stranih registracijskih  oznaka, za koje će biti izvršene dodatne provjere.

Također, pronađen je i izuzet alat pogodan za izvršenje kaznenih djela (različite vrste i tipovi "numeratora" za falsificiranje brojeva šasije), kao i 25 motora i 20 mjenjača od motornih vozila "mercedes" tip 124, za koja postoji osnov sumnje da potječu iz kaznenih djela i za koje će biti izvršene dodatne provjere.

Prilikom pretresa pronađena su i izuzeta i dva vozila "mercedes" tip 124, pripremljena za ukucavanje već izbrisanog broja šasije, te dokumentacija od četiriju vozila iste marke, za koja postoji osnov sumnje da su u ranijem periodu otuđena na području Zapadnohercegovačke županije.

Do sada je izvršena kriminalistička obrada nad više osoba s područja Gruda, Čelinca i Banja Luke, a koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem tih kaznenih djela.

Fena

Tagovi: Grude krađa otpad
loading...