Velika tragedija u Rami: Dječak se utopio se u plastičnom bazenu

Mali Stjepan, starosti svega godinu i devet mjeseci, koji je ostao na trenutak bez nadzora, izašao je iz kuće u dvorište i smrtno stradao u obiteljskom bazenu. Pretpostavlja se da je najvjerojatnije nespretno stao, izgubio ravnotežu te pao u vodu, i to dok je pokušavao dohvatiti dječju kanticu.

Nekoliko minuta

Prema riječima susjeda, sve se odigralo u nekoliko trenutaka. Majka je u kritično vrijeme prala suđe i zamolila 14-godišnjeg sina da vidi što je s djetetom, da bi se ovaj ubrzo vratio i rekao: Mama, mama, nema Stipe!, a na što je ona odmah zlosutno povikala: Jadna ti sam, da nije u bazenu! Istrčali su vani i vidjeli užasan prizor. Uslijedila je borba za spas dječaka te je hitno pozvan Dom zdravlja u Rami, ali su liječnici samo mogli konstatirati smrt.

„Nitko se tog dana nije kupao u bazenu zbog hladnog vjetra. Susjeda je prethodno dala dječaku bombon i rekla mu da ide u kuću jer je zahladilo, što je i učinio, ali se ubrzo vratio i vjerojatno popeo na otvor čatrnje i preko njega upao u bazen hvatajući kanticu. Ma to je sudbina i ništa drugo- ističu šokirani mještani za Večernji list.

Šestero djece

Susjedi samo kažu da je ovo najveća tragedija od proteklog rata u Rami. „Ovo je krasna obitelj, bore se i slažu. Ne znam kako će preživjeti kada ispred kuće krene povorka s malim sandukom. Slažemo se i kao susjedi i prijatelji, stalno smo zajedno. Ovo je velika tragedija koju nitko nije očekivao", kaže nam uplakana susjeda jučer prije pokopa, koji je obavljen u 17 sati na mjesnom groblju.

„Otac Zvonko i majka Lucija imaju šestero djece i sedmo je na putu. Nesretnim slučajem im je nastradalo najmlađe. Čim je čuo za veliku obiteljsku tragediju, otac Zvonko je sjeo u kola i dovezao se iz Italije, gdje zajedno sa najstarijim sinom radi na montaži. Ovaj odgovorni čovjek već deset godina radi u inozemstvu i stvarno je puno učinio za svoju višečlanu obitelj. Ranije ih je pokušavao prehraniti i izvesti na pravi put podižući pilanu, ali, kako to nije najbolje išlo, krenuo je vani tražiti svoj kruh. I sve je do jučer bilo u najboljem redu - zaključuju mještani Gmića koji su nastojali utješiti pogođenu obitelj.