Velika tragedija u Hercegovini: Dječak podlegao, liječnici se bore za život njegove sestre

...Stijene kod Čapljine, preminuo je u mostarskoj bolnici, dok se liječnici bore za život njegove dvanaestogodišnje sestre. Djeca su državljani Kanade, a navodno ih je strujni udar pogodio prilikom igre oko vagona.

Nesreća oko 19.05

Kako su priopćili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 19. kolovoza 2018. godine oko 19.05 Policijskoj postaji Čapljina prijavljeno je kako je na dijelu željezničke pruge, u mjestu Stijene, došlo do strujnog udara nad dvoje maloljetne djece, E. A. K. (2006.) i D. K. (2003.) iz Kanade. - Djeca su zadobila ozljede neutvrđenoga stupnja te su, poslije pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja Čapljina, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u CUM Mostar. U 21.20 dežurni liječnik s CUM-a Mostar priopćio je kako je ozlijeđeni D. I. K. preminuo. O slučaju je informirana Kriminalistička policija te su poduzete sve potrebne mjere - navode iz MUP-a. - Dvanaestogodišnja djevojčica E. A. K., koja je u nedjelju navečer teško ozlijeđena u strujnom udaru na željezničkoj pruzi u Stijenama, u Čapljini, životno je ugrožena - potvrdili su nam iz SKB-a Mostar. - Dječak inicijala D. I. K. (2003.) primljen je 19. kolovoza u CUM SKB-a Mostar bez znakova života. Nakon poduzete reanimacije, konstatirana je njegova smrt. Djevojčica inicijala E. A. K. (2006.) smještena je na Odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB-a Mostar. U pitanju su teške tjelesne ozljede te je djevojčica trenutačno životno ugrožena - kazali su za Večernjak iz Ureda za informiranje SKB-a Mostar. 


Nesreće se događale i ranije

Građani Čapljine, ali i cijele Hercegovine sa šokom i tugom primili su ovu tragičnu vijest. Veliki broj njih je na društvenim mrežama izražavao žaljenje i sućut obitelji te se pitao kako je moguće da se takve tragedije događaju. - Ne daj Bože nikome, dođu ljudi na odmor i cijeli svijet im se sruši, strašno da ne može biti strašnije - jedan je od komentara. - Nije ovo prvi slučaj, zašto se netko ne zapita i ne riješi se već jedanput taj dio pruge i ne zaštiti na neki način jer svi što su dosad stradali su djeca. Žalosno! - kazala je jedna mještanka. Inače, na istom mjestu prije dvije godine stradao je belgijski turist Mensu Stia Villyu (22) koji je želio snimiti selfie. On je s teškim opeklinama prebačen na liječenje u Belgiju. Posljednja tragedija svakako treba biti opomena djeci da se ne igraju na vagonima jer time riskiraju život.