Velika akcija u Hercegovini: Uhićeno sedam dilera drogom iz Trebinja, Konjica i Stoca

Policijski auto
U akciji kodnog naziva ‘Strit' uhićeni su B. M., D. S., D. P., D.P. i G. M. iz Trebinja, te A.Š. iz Stoca i A. Dž. iz Konjica.

Nakon pretresa prostorija koje koriste osim droge oduzeti su mobilni telefoni, SIM kartice,

68,2 grama droge amfetamin - speed, tri grama heroina, a nađena je i jedna stabljika indijske konoplje, kao i sredstva za pakiranje droge i više komada puščane i pištoljske municije.

Kako je priopćeno na današnjoj konferenciji za novinare Centra javne sigurnosti Trebinje akcija ‘Strit' u suradnji sa policijom Hercegovačko-neretvanske županije počela je u ožujku, a jučerašnja uhićenja rezultat su kontinuiranih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje ulične prodaje narkotika.

Žarko Laketa, načelnik Centra javne sigurnosti Trebinje rekao je da se uhićeni terete da su se neovlašteno bavili uličnom prodajom narkotika.

- Ove osobe se terete da su neovlašteno prodavali, kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i kupovali drogu na području Trebinja i predani su u nadležnost Okružnog tužiteljstva iz Trebinja, rekao je načelnik Laketa.

Dodao je da je u okviru akcije "Strit", prema osumnjičenim osobama provedeno niz operativno-taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale podnošenjem izvještaja o počinjenom kaznenom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

- Policijski službenici CJS-a i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju i Županijskog suda u Mostaru izvršili su pretres na sedam lokacija i to pet na području Trebinja, i po jedne u Stocu i Konjicu, napomenuo je Laketa

U okviru akcije ‘Strit' do sada su podnesena tri izvještaja o kaznenom djelu nedozvoljena proizvodnja i pomet opojnih droga i deset prekršajnih prijava.

Piše: N. Dedić, [email protected]