Policijska akcija na području Čapljine: Na obradi osam osoba zbog krijumčarenja droge

...našlo ukupno osam osoba, a zaplijenjene su veće količine droge i izvjesna količina oružja, potvrđeno je za Dnevni list u policiji. U akciji su sudjelovali pripadnici Sektora krim policije MUP-a – Odjela za posebne namjene, Specijalna policija MUP-a, te pripadnici Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje.

Jedna osoba je u bijegu i za njom se u petak tijekom dana tragalo. U policiji je rečeno da je ova akcija uslijedila nakon višednevnog praćenja osoba i prikupljanja operativnih podataka na terenu. Do petka navečer je bilo poznato da je zaplijenjeno više od 50 stabljika marihuane, kao i izvjesna količina osuđene marihuane spremne za preprodaju, kao i četiri puške.

Iako su u policiji dali inicijale osumnjičenih osoba, Dnevni list neslužbeno je doznao da se radi o Milošu Vujoviću, njegovom ocu Njegošu, Andriji Pervanu, Teu Pažinu, Đuri Periću, Arminu Botiću, Vidi Šutalu i jednom maloljetniku.

Akcija je započela još u utorak kada je u Dretelju izvršen pretres prostorija koje koristi Teo Pažin. Kod njega su istražitelji pronašli 20 stabljika marihuane i jednu pušku M-48 sa streljivom te nešto sjemenki indijske konoplje.

Nastavak akcije uslijedio je u petak kada je izvršen pretres kod Đure Perića i jednog maloljetnika. Istražitelji su u tim pretresima oduzeli jednu stabljiku marihuane i pušku tzv. “papovku”. Nakon toga se došlo do saznanja da se Miloš Vujović bavi nedozvoljenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga i da posjeduje laboratorij za proizvodnju droge u svojoj obiteljskoj kući. Obzirom na sumnju da se radi o naoružanoj osobi, angažirana je i Specijalna policija čiji su pripadnici prvi upali u kuću Vujovića. On nije pronađen, ali se kasno u petak predao policiji. Njegov otac Njegoš policajcima je predao jednu pušku M-48 i tzv. “papovku”.

Pretresom obiteljske kuće, istražitelji su u jednoj prostoriji pronašli laboratorij za uzgoj marihuane koji je imao svu prateću opremu za kvalitetan uzgoj droge, od sustava za navodnjavanje do UV lampe. U laboratoriju se, kako smo doznali u policiji, nalazilo dvadeset i osam stabljika marihuane. U drugoj prostoriji pronađeno je još pet stabljika koje su se sušile kao i PVC kesa u kojoj se nalazila već osušena marihuana spremna za daljnju prodaju.

U policiji napominju kako osim obične marihuane, ima i skanka ili visoko modificirane marihuane. Za vrijeme trajanja pretresa kod Vujovića je stigao Andrija Pervan koji je također uhićen. U kasnim večernjim satima u petak je na području Tasovčića uhićen Armin Botić kod kojega je pronađen jedan omot s marihuanom, a nakon njega je u Čapljini uhićen Vide Šutalo kod kojega je pronađena manja količina droge.

Prema informacijama koje su bile dostupne u petak navečer, Miloš Vujović je zadržan u pritvoru, dok su ostali nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu i protiv njih će se podnijeti izvješće nadležnom Tužiteljstvu zbog počinjenih kaznenih djela.