Uzrok tragedija: Neprilagođena brzina i nepropisno pretjecanje

crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rađanje, porođaj, bolnica, crna kronika, crna kronika, Posušje, pokušaj samoubojstva, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, drežnica, prometna nesreća, Mostar, hitna pomoć, vrućina, crna kronika, crna kronika, hitna pomoć, Šibenik, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rukometaš, smrt, smrt na terenu, pokušaj samoubojstva, Orašje, crna kronika, braća, Infarkt, italija, prometna nesreća, zadar, pogibija, Beograd, tragedija, crna kronika, Split, petarda, ozljeda, crna kronika, telefon, perverznjak, uhićenje, hitna pomoć, Split, tablete, maloljetnice, hitna pomoć, Mostar, rađanje, prometna nesreća, Mostar, Grabovica, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Stolac, radnik, pogibija, stojan vrlić, mrtvac, Ilići, navijač, Hrvatska, frankfurt, pogibija, beba, smrt, šok, temperatura, sanski most, dječak, pogibija, prometna nesreća, Polog, prometna nesreća, Banja luka, crna kronika, em

Epilog tih nesreća jeste jedna smrtno stradala osoba, dvije teško ozlijeđene osobe i tri lakše ozlijeđene. U mjestu Aleksin Han između Mostara i Jablanice u četvrtak se oko 15.50 sati dogodila teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao Derviš Mahmutović (52) iz Drežnice, piše Dnevni list. On se nalazio za upravljačem vozila Golf 2 i kretao se iz smjera Jablanice prema Mostaru. Kobnog trenutka u Aleksin Hanu je prema izjavama očevidaca pretjecao teretno vozilo kada je iz suprotnog smjera naišlo vozilo Mercedes kojim je upravljao Nijaz Branković (77) s Ilidže.

Došlo je do direktnog sudara uslijed čega je Mahmutović zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Branković je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu "Dr. Safet Mujić" u Mostaru gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede i nije bilo potrebe za njegovim zadržavanjem u bolnici.

Liječnik Hitne pomoći je na mjestu nesreće mogao samo konstatirati smrt vozača Mahmutovića. Njegovo su tijelo iz vozila izvukli pripadnici Vatrogasne postrojbe koji su morali rezati krov automobila. Očevidom kojeg su na mjestu nesreće obavili pripadnici policije i dežurni županijski tužitelj utvrđeno je da je Mahmutović u kritičnom trenutku pretjecao kamion, dok je iz suprotnog pravca u svojoj traci dolazilo vozilo Mercedes pri čemu je došlo do direktnog sudara.

Tužitelj Milan Ristić potvrdio je kako se neće raditi obdukcija tijela smrtno stradalog vozača, a nisu izuzeta niti vozila obzirom da nije bilo nikakve sumnje u uzrok nesreće, što je utvrđeno na licu mjesta, a isto su potvrdili i očevidci u svojim izjavama.
U isto vrijeme, teška nesreća se dogodila i na cesti M 6/1 Mostar - Široki Brijeg, u mjestu Polog.

U nesreći su sudjelovali Kristina M. (1991) iz Širokog brijega s vozilom VW Passat i Mario V. (1991) iz Mostara s vozilom VW Cady. Teške tjelesne ozljede zadobio je suvozač iz vozila Passat, Jure M., kao i suvozač iz vozila VW Cady Dario M. Lakše tjelesne ozljede zadobili su Kristina M. i Mario V. Promet se na ovoj dionici ceste odvijao naizmjenično jednim kolničkim trakom sve do 18.45 sati kada je uspostavljeno normalno odvijanje prometa.