Ubojica sa splavi u Beogradu mjesecima se skrivao u Mostaru

Policija
... i teško ranio još dvije osobe, a njega su jučer u jednom sarajevkom restoranu konačno uhitili specijalci Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Nije ni stigao pružiti otpor, a uhićen je prema međunarodnoj tjeralici Srbije.

Lociran u Mostaru

U posljednjih mjesec dana je bio lociran u Mostaru, gdje je navodno već mjesecima podvodio jednu djevojku i povezao se s kriminalnim miljeom u Hercegovini. Kako se i očekivalo, kod njega su pronađene krivotvorene isprave Slovenije (osobna karta, vozačka dozvola i putna isprava).

- Pretresen je i stan u kojem je boravio u Mostaru pa je predan Sudu BiH zbog ekstradicije, a protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krivotvorenja službene isprave, navodi glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić. Inače, Kurtović je od ranije poznat policiji zbog problema sa zakonom, odnosno trgovine drogom i nasilničkog ponašanja, i neslužbeno se u policijskim krugovima spominjao kao odgovoran za ubojstvo na prestoničkom splavu. Sumnja se da je upravo on kobne prošlogodišnje noći pucao na osiguranje splavi "Blejvoč" i tom prilikom ubio Ivana Cvetkovića (26) i teško ranio Marka Dajčića (26) i Dušana Dimitrijevića (31). Policija je ubrzo identificirala Kurtovića preko snimaka sa sigurnosnih kamera, ali je on odmah pobjegao iz Srbije. U početku se sumnjalo da je pobjegao na Kosovo ili Crnu Goru. Prijatelji zaštitara su još tada izjavili kako imaju samo jednu želju - da Ivanov ubojica što prije bude uhićen.

Krvna osveta

- Znao si nas pokrenuti. Toliko si bio vedar da si čak sam sebe slikao poslije prometne nesreće, čemu smo se svi smijali. Na ovome se neće završiti, Cveletov ubojica nije nigdje siguran, pa ni u zatvoru. U Centralnom zatvoru ima puno Surčinaca koji će ga jedva dočekati, poručio je jedan od prijatelja ubijenog Ivana Cvetkovića za vrijeme ispraćaja, a tada su razbijani tanjuri i čaše kao poruka da će biti osvećen! Naime, prilikom iznošenja tijela Cvetkovića iz njegove obiteljske kuće rodbina i prijatelji bacali su i lomili tanjure i čaše, što je lokalni običaj, a koji, kako objašnjavaju mještani, znači - da krv mora biti vraćena. Od toga je odbjegli Kurtović očito i najviše strahovao.

"Gdje ode moj Ivo, stric je samo tebe imao", odzvanjalo je iz grla strica ubijenog Ivana, koji, kako je rečeno, nema djece i kome je "Ivan bio sve u životu".

vecernji list