Ljubuški: U blizini obiteljske kuće zasadio više stabljika indijske konoplje

...koja se nalazi u blizini obiteljske kuće, zasadio više stabljika indijske konoplje. Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom policijski službenici PU Ljubuški izvršili su pretragu obiteljske kuće i okućnice koje koristi Z. M. (41).

Tom prilikom, na parceli koja se nalazi u blizini kuće, pronađen je nasad od pet /5/ stabljika, visine do 170 cm, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, a prilikom pretrage obiteljske kuće pronađene su dvije suhe stabljike, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, te neodređena količina suhe biljne tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Navedene stabljike i suha biljna tvar privremeno su oduzeti  i pohranjeni u službenim prostorijama a nad Z. M. (41) je, u službenim prostorijama PU Ljubuški, izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti priznao izvršenje kaznenog djela.

Nakon kompletiranja dokumentacije PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Z. M. (41), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Izvor:mupzzh.ba