U akciji Šetač 2 uhićena dvojica Hercegovaca

Postrojba Zulfikar, ratko mladić, ratni zločin, droga, dževad mlaćo, branitelji, policija, akcija, policija, šverc, akcija, sipa uhićenje, policija, akcija, policija, akcija, Sipa, heroin, Ćazim Behrić, upravitelj logora, Drmaljevo, velika kladuša, brutalni incident, teško ozlijeđena, Mladić i djevojka, raspamećen, traumatologija, Zagreb, uhićenja, akcija, droga, Mostar, Sipa, uhićenja, akcija, Policijski dužnosnici, Sipa, BIH, Policijski dužnosnici, prijedor, Sipa, ratni zločinac, ratni zločin, ratni zločini, Sipa, krađa auta, auto mafija, policijska tijela bih, policijski odbor, Ministarstvo sigurnosti BiH, prijevoz, Vjekoslav Bevanda, Denis Zvizdić
...i Ljubušaka zaposlenog u Graničnoj policiji RH u Metkoviću, kao i njegovog sugrađanina koji čuva zgradu županijske Vlade u Širokom Brijegu.

Zatekli su ih na spavanju u mjestu Bijača i Studencima, a jednog u okolici Čapljine kod kojega su inspektori FUP-a i našli više od pola kilograma marihuane. Samo na ovom području otkrili su više komada ilegalnih pušaka i pištolja, kao i streljiva doznaje Večernji list.

Unosan posao

Inače, daje riječ o unosnom poslu pokazuje podatak da samo po kilogramu tzv. albanske marihuane, koja u BiH vrijedi oko 1200 eura, prenesenom u RH zarađuju više od 600 eura. Istodobno, ova akcija se odvijala i u ostalim dijelovima BiH. U Trebinju ih je uhićeno 11, a u Foči četvorica, a kod njih je nađeno oko 57 kg marihuane namijenjene sarajevskom tržištu. Tom prilikom su uhićeni Vuk Vujović (31), Marko Dunder (28), te braća Miloš (26) i Marko Govedarica(28) iz Bileće. Kakoje rekao načelnik CJS Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević, policija je u mjestu Bukovica na magistralnoj cesti Foča - Gacko prinudno zaustavila tri vozila od kojih je jedno imalo ukradene diplomatske oznake. Širom pretragom terena pronađene su dvije PVC vreće s drogom. Ova četvorka je tada puštena zbog nedostatka dokaza, ali su jučer ponovno uhićeni.

U akciji i helikopteri

- Služba za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije MUP-a RS, u suradnji s policijama Crne Gore i Hrvatske, provodi akciju kodnog naziva 'Šetač 2', protiv međunarodne orga¬nizirane kriminalne skupine osumnjičene za neovlašteni promet opojnim drogama. Pretresi su na više lokacija na području BiH, koji se provode pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u akciji sudjeluju i helikopterski servis RS - potvrdila je glasnogovornica MUP RS Mirna Šoja. Pretresi se vrše i na području Crne Gore i Hrvatske, a očekuje se, kazala je, lišavanje slobode većeg broja osumnjičenih osoba. U okviru ove akcije do sada je ukupno zaplije¬njeno 130 kg marihuane.

Kako FTV saznaje, jedan od uhićenih je i Davor Miličević, kod kojeg je pronađeno pola kilograma skanka. Inače, u proteklih šest mjeseci policijske agencije pratile su ovu kriminalnu skupinu koja je iz Crne Gore preko BiH skank prebacivala u Hrvatsku. U simuliranim otkupima i presretnutim transportima do sada je zaplijenjeno oko 150 kg marihuane.