U akciji Megan1 uhićeno osam osoba iz Hercegovine

uhicenje

... Specijalnih policijskih postrojbi FUP-e, MUP-a HNŽ i MUP-a ZHŽ, započeli sa realizacijom operativne akcije 'Megan 1' na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije. Operativna akcija 'Megan 1' je nastavak akcije 'Megan', naveli su u priopćenju iz Federalne uprave policije.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskih sudova u Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom, započeti su pretresi na devet lokacija na području općina Mostar, Čapljina, Široki Brijeg i Ljubuški.

Lišeno je slobode osam osoba i to šest osoba iz Mostara incijala A.G. (1985.g), S.B. (1989.g.), B.A.(1983.g.), O.M. (1989.g), D.K. (1985.g.) i M.Š. (1985.g), jedna osoba iz Širokog Brijega incijala M.J. (1982.g.) i jedna osoba iz Čapljine incijala M.R. (1987.g.), dok se traga za još jednom osobom.

Osobe lišena slobode se dovode u vezu sa kaznenim djelom iz člana 'Udruživanje radi činjenja kaznenog djela' iz člana 340, a u vezi sa kaznenim djelima 'Neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. i 'Lihvarenje' iz člana 298. KZ F BiH.Do sada je u pretresima pronađena i oduzeta određena količina NN materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge 'Speed', 'Heroin' i 'Cannabis', određena količina vatrenog oružja, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim kaznenim djelima.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvješće o izvršenom kaznenom djelu biti predata na dalju nadležnost Tužilteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.