Tri mladića iz Viteza krala PTT kabel u Širokom Brijegu

..., kojim je upravljao M. A. (24), i u kome su se nalazili S. N. (21) i A. A. (20), svi iz Viteza.

Nakon što su vizualnim pregledom vozila uočili veliku količinu PTT kabela te alat podesan za krađu kabela (sjekiru, kliješta) policijski službenici lišili su slobode navedene osobe i priveli ih u službene prostorije PU Široki Brijeg.

Ranije iste noći zaprimili smo prijavu da su nepoznati počinitelji provalili u centralno skladište HT Mostar, koje se nalazi u mjestu Trn, te da su iz istoga otuđili veću količinu PTT kabela, navodi se u priopćenju MUP-a ZZH.

Navedeno vozilo, alat za sječenje kabela kao i sam pronađeni kabel privremeno su oduzeti uz izdanu potvrdu, a nad M. A. (24), S. N. (21) i A. A. (20) izvršena je kriminalistička obrada tijekom koje su priznali da su provalili u centralno skladište HT Mostar, te da su iz istoga otuđili veću količinu PTT kabela.

PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. A. (24), S. N. (21) i A. A. (20) zbog osnova sumnje da su na opisani način počinili kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. KZ-a FBiH.

MUP ŽZH