Trebinje: Oduzete cigarete ukupne vrijednosti oko 40 tisuća KM

krijumčarenje, duhan, cigarete, Bileća

Prema riječima Jovene Cvijetić, glasnogovornika PU Trebinje, cigarete su oduzete na području Trebinja i Bileće.

„U petak, 23. lipnja pripadnici Odjeljenja za opšti kriminalitet su nakon pribavljene naredbe za pretres kuće, pomoćnih prostorija i putničkog automobila od strane Osnovnog suda u Trebinju izvršili pretres kuće kod osobe inicijala D.K. gdje je oduzeto 7.060 paklica cigareta", navela je Cvijetić i dodala da policijski službenici u subotu na na području Bileće izvršili pretres jedne kuće.

"U subotu, 24. lipnja, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge izvršili su pretres u općini Bileća, u kući osobe inicijala S.P. i oduzeli 8.500 paklica cigareta, različitih marki. Također istog dana, u mjestu Podgljivlje, u Trebinju, izvršen je pretres putničkog automobila Golf 5, koje koristi osoba inicijala S.V. i oduzeli 500 paklica cigareta," istaknula je Cvijetić i dodala da će protiv sve tri osobe, policijski službenici Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostaviti izvješće za počinjena krivična djela ‘Nedozvoljene trgovine.

Cvijetić je podsjetila da je u prvih šest mjeseci od početka godine, u PU Trebinje, evidentirano sedam krivičnih djela nedozvoljene trgovine i ukupno oduzeto 22.000 paklica cigareta, čija se tržišna vrijednost može procijeniti na oko 70.000 KM, kao i 26 kilograma sitno rezanog duhana.