Tragedija u Čapljini: Izgorjela šestogodišnja djevojčica

požar, Čapljina, požar, dijete, krovovi, kuća, donacija, goražde, fra Stipan Radić
Za jučerašnje noći je izgorjela šestogodišnja djevojčica u naselju Ada, gdje Romi stanuju u barakama pokraj odlagališta. Upravo je jedna od njih planula i tom prilikom usmrtila usnulu djevojčicu. U ovim dramatičnim trenucima njezin godinu dana stariji brat i godina dana mlađa sestra uspjeli su pobjeći iz zapaljene barake, ali šestogodišnjakinji nije bilo spasa.

Potpuno je izgorjela, a istražitelji tek pretpostavljaju da je požar izazvala dogorjela svijeća.

''Još je prerano za reći što se zapravo dogodilo. Naložila sam niz vještačenja kako bi se utvrdio točan uzrok izbijanja vatre.'' - kazala je za Večernji list dežurna županijska tužiteljica Irena Drinovac, koja je na licu mjesta predvodila istragu.

Majka je sva u očaju pokušavala objasniti okolnosti ovog stravičnog slučaja, a u kritično vrijeme nalazila se u prostoriji ispred barake. Oca Marka Adžovića, koji se bavi prikupljanjem sekundarnih sirovina nije bilo u blizini.

Podsjetimo, samo nekoliko dana ranije nesretan slučaj se dogodio u čapljinskom naselju Potkosa, gdje je tromjesečna beba polomila vrat pavši s kauča ili iz majčina naručja, što se nije dalo odgonetnuti jer se i s ovom nesretnom majkom nije dalo razgovarati. I ona je u sporno vrijeme bila sama s djetetom, dok je otac nadničario. Istraga je zaključena kao nesretan slučaj.

R. S. | Večernji list