Tomislavgrad: U prometnoj nesreći poginuo fra Ivica Baketarić

pogibija, fra Ivica Baketarić, teška prometna nesreća, fra Ivica Baketarić, pogibja, Livno, Rama

Nesreća se dogodila kada je motorno vozila, vjerojatno, marke škoda, uslijed neprilagođene brzine, udarilo kamion, priopćili su iz MUP HBŽ.

Očevid je još u tijeku, a na mjesto nesreće izašli su djelatnici PP Tomislavgrada, te sudac istražitelj. Tijelo smrtno stradalog bit će prevezeno u Županijsku bolnicu u Livno, gdje će se izvršiti identifikacija prenosi tomislavnews.com

MUP HBŽ nije dao službenu informaciju o poginulom, ali jest objavila bosna srebrena.ba, pa prenosimo:

S velikom tugom javljamo Vam da je večeras smrtno stradao naš subrat fra Ivica Baketarić.

Fra Ivica je rođen u Mostaru 25. 4. 1982. godine, župa Rumboci (Rama). Roditelji su mu Stipo i Jela r. Marić. Pok. fra Ivica je završio osnovnu školu u Rumbocima, srednju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, a filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Franjevački habit je obukao 14. 7. 2001. u Kiseljaku, prve jednostavne zavjete 7. 7. 2002. na Gorici u Livnu, a svečane zavjete 14. 9. 2006. na Petrićevcu. Za đakona je zaređen 3. 12. 2007. u Sarajevu, a za svećenika 29. 6. 2008., također u Sarajevu.

Obnašao je službu župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu od 2008. do 2012., te u župi Svih Svetih u Livnu od 2012. do tragične smrti.

O datumu i vremenu pokopa  fra Ivice u Rami obavijestit ćemo Vas naknadno.

Ovim putem želimo izraziti kršćansku sućut cijeloj fra Ivicinoj obitelji, rodbini, prijateljima i cijeloj našoj provinciji Bosni Srebrenoj.

Pokoj vječni, daruj mu Gospodine!

bosnasrebrena.ba/tomislavnews.com