Tomislavgrad: Službene osobe su pomogle u bijegu ubojice Ante Malića

preljub, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, prometna nesreća, Sarajevo, samoubojstvo, bjeljina, kalesija, pljačka, Ljubuški, prometna nesreća, Mostar, grom, ubojstvo, savo milošević, Bijeljina, pljačka, Sarajevo, uhićenje, Tomislavgrad, pljačka, ubojstvo, Tomislavgrad, bomba, cajke, Hercegovina, hrp, Mostar, požar, automobil, eksplozija, Sarajevo, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, Livno, samoubojstvo, puška, pljačka, Tomislavgrad, struja, strujni udar, odzak, Travnik, pucnjava, faruk balijagić, Tuzla, Ljubuški, samoubojstvo, Livno, pljačka, kladionica, samoubojstvo, sokolac, dječak, Srbija, prometna nesreća, prometna nesreća, Široki Brijeg, ante naletilić, samoubojstvo, Kiseljak, pljačka, Mostar, trgovina, heroin, šverc, suđenje, nova bila, ubojstvo, pucnjava, Široki Brijeg, policija, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, pogibija, glamoč, pogibija, minsko polje, pogiija, bračno putovanje, prometna nesreća, Stolac, traktor, prometna nesreća, pogibija, Orašje, samoubojst
...održana konferencija za novinare, na kojoj su se novinarima obratili Ivan Malić, brat pokojnoga Ante Malića, i Ante Čolak, vršitelj dužnosti predsjednika HSS-NHI-ja.

U svom obraćanju novinarima Ivan Malić zahvalio je svima koji su bili uz pokojnikovu obitelj u vrijeme tragedije, kao i novinarima na korektnome izvještavanju o ovome tragičnom događaju.

Kad je riječ o istrazi u ovome slučaju, Malić je kazao sljedeće:
"Bez obzira na to što je potvrđena optužnica i što je okončan taj dio istrage, za nas ona nije završena. Tu prvenstveno mislim na unutarnju istragu koja se provodi u MUP-u", istaknuo je Malić, dodavši kako će u ovome slučaju obitelj Malić zastupati poznati sarajevski odvjetnik Nikica Gržić.

Na kraju izlaganja Malić je istaknuo kako je u vezi s ovim slučajem imao pozitivnu komunikaciju s Ravnateljstvom policije, Tužiteljstvom i Uredom povjerenika Europske policijske misije u Sarajevu.

"Za nas ova istraga nije završena i tražimo progon svih osoba koji nisu postupili u skladu sa pravilima službe unutarnjih poslova", kazao je na početku svoga obraćanja novinarima vršitelj dužnosti predsjednika HSS-NHI-ja Ante Čolak.

Postoje nepobitni dokazi da je niz službenih osoba pomagalo bijegu počinitelja i da su neke odgovorne osobe iz Policijske uprave Tomislavgrada krivo usmjeravale potragu za počiniteljem, istaknuo je Čolak.

"Smatram da se i ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije nekorektno ponio prema obitelji tragično preminulog Ante Malića jer nije podnio ostavku na tu dužnost, s obzirom na to da je Antu Malića ubio policajac Andrija Ćerdić", kazao je Čolak.

(Fena)