Tomislavgrad: Požar u obiteljskoj kući Ante Andrića

Tomislavgrad, požar
...za medije glasnogovornik MUP-a HBŽ-e županije Ivica Vrdoljak.

Policijska uprava je u subotu oko 22.55 sati zaprimila dojavu kako je izbio požar u obiteljskoj kući vlasnika Ante Andrića u Mrkodulu, a prvi su ga primijetili vlasnik i njegova supruga koji su se u tom trenutku nalazili u dnevnom boravku obiteljske kuće. Uvidjevši stanje i opasnost koja prijeti iz podruma gdje se nalazila njihova peć za grijanje odmah su pozvali policiju i vatrogasce iz Tomislavgrada koji su dolaskom ugasili i spriječili daljnje širenje.

Prema riječima glasnogovornika županijskog MUP-a, požar je najprije zahvatio podrum gdje se nalazila peć na tekuće gorivo za centralno grijanje, a nakon izbijanja ubrzo se vatra proširila i na druge dijelove kuće.

Kao najvjerojatniji uzrok požara, Vrdoljak je naveo određene probleme sa elektroinstalacijama na peći koje je vlasnik obiteljske kuće imao i prije.

Očevid su obavili djelatnici PU Tomislavgrad koji su konstatirali da je na obiteljskoj kući vlasništvo Ante Andrića pričinjena veća materijalna šteta, a osim podruma koji je potpuno izgorio sa svim stvarima koje su se nalazile unutar istoga, oštećenja su konstatirana na zidovima kuće, vratima na ulazu u podrum, prozorima i betonskoj ploči.

fena