Teško opečeni Ivan Crnjac: Pužući sam izišao iz svoje kuće u plamenu!

Opet sam se nekako uspio izvući, ali bi na svaki korak prema izlazu, koji se gotovo i nije vidio od gustog dima, upadao u drvenu građu. U tom beznađu sam se bacio na žeravicu i puzajući spasio. Pristigla policija me je stavila u kola i dalje se više ničega ne sjećam", ispričao nam je po život opasno opečeni 42-godišnji Ivan Crnjac iz Izbična kod Širokog Brijega, koji je priključen na uređaje za disanje Odjela intenzivne njege mostarske bolnice Bijeli Brijeg. Taj snažni čovjek se tresao od bolova i dan nakon požara koji je oko 4 sata izbio u njegovoj obiteljskoj kući u zaseoku Tribošiću, 12 kilometara udaljenog od Š. Brijega. Iz sna ga je trgnulo pucketanje crijepa i gusti dim, piše večernji list.

- U početku sam pomislio na snažnu kišu, ali mi je to bilo sumnjivo jer je nebo bilo vedro pri odlasku na počinak. Probudio sam ženu Anđu pa smo naglo istrčali izvan sobe dok je vatrena buktinja u potkrovlju već nemilosrdno gutala sve pred sobom. Supružnici su, pokušavajući spasiti najnužnije stvari, ponovno ušli u sobu i pokušavali spasiti što im je najpotrebnije. Morao sam ugasiti struju da ne bi došlo do još veće nesreće, ali smo pri tome ostali i bez vode za gašenje. U mraku sam stroj priključio kod susjeda i opet ušao unutra kako bi sa stolice i preko otvora na stropu pokušao gasiti požar u potkrovlju. Međutim, upao sam u paklenu zamku. U pomoć su tada već priskočili i susjedi te mi pomogli pri izvlačenju iz vatrene buktinje, teško priča Ivan Crnjac, pretpostavljajući da je vatra izbila zbog neispravne električne instalacije.

Nakon što su mu susjedi priskočili u pomoć, pojavili su se i vatrogasci te više od dva sata gasili požar koji je u potpunosti uništio obiteljsko dom.
Policija i sudski vještak načinili su očevid na mjestu događaja, a rezultati se još očekuju. Također, tek se očekuje i bolnički ishod. Liječnik Kozomora pomalo oprezno govori o sudbini pacijenta kojem je izgorjelo 40 posto tijela.

- Baš sam ga previjao. Čovjek je životno ugrožen i nećemo ništa znati reći dok ne prođe tri-četiri dana od operativnog zahvata. Tek tada se može vidjeti hoće li bubrezi i ostali unutarnji organi izdržati. Jako je opečen po rukama i nogama, a nešto blaže po ramenima, licu i trupu. Predložit ću da ga se što žurnije prebaci u neki specijalizirani bolnički centar, zaključuje liječnik.