STRAVA U MOSTARU; Umirovljenicu davio i ubo oštrim predmetom u grkljan

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
... a prema prvim rezultatima istrage, ubojica joj je ušao u stan i tamo ju davio i ubo nekim oštrim predmetom u grkljan.

Tragovi borbe

„Bilo je tragova borbe u stanu. Ona je nađena na krevetu, bila je davljena, a imala je i ubodnu ranu u predjelu grkljana", rekao nam je izvor upućen u istragu, dodavši kako inspektori još imaju problema oko sklapanja mozaika čitavog slučaja. Je li Stojanka otvorila vrata svom ubojici, ili je on na prijevaru ušao u njezin stan, još im nije jasno.
Kada su Stojanku unutra našli mrtvu, stan je bio otključan, a nisu nađeni tragovi provale.

„Ona nije bila žena koja bi otvarala nepoznatim osobama, čuli smo da se često zaključavala, pretpostavljamo da je netko možda upratio kada se vraćala u stan i kada je otvarala vrata, pa je ugurao unutra i ubio", rekao je naš sugovornik koji kaže kako nitko od susjeda iz zgrade nije čuo ništa, niti je vidio koga sumnjivog.

Neki od susjeda jučer su nam otvorili vrata, uglavnom su djelovali uznemireno, a vrlo su nevoljko pričali o zločinu.
„Nitko ništa nije vidio, ona je u tom stanu živjela s kćerkom, sin joj živi u Bakijinoj Luci. Kćerka joj radi u pošti pa ju je tog dana zvala s posla. Kako joj se Stoja nije javljala, kćer je zvala susjede i pitala; „gdje mi je mama". Otišli su, pogledali ovdje u prizemlju da nije kod ove susjede, pa da nije u ovom stanu do kod ovih susjeda, ali kako je nije bilo, otišli su gore i tamo su je našli. Vrata su bila zatvorena, ali nisu bila zaključana. Ušli su i našli je. Ja nisam tamo ulazio i bolje da nisam", rekao nam je jedan od starijih stanara zgrade.

Nema osumnjičenih

Jedna žena iz zgrade nam je rekla kako niti ona ništa nije vidjela, samo je čula što se dogodilo, a na pitanje boji li se nakon svega što se dogodilo, odgovorila je; „Kakve koristi, bojao se, ne bojao se, evo vidite i vama sam otvorila vrata". Na pitanje je li bilo ranijih provala u tom naselju te misli li da je zločin možda rezultat pokušaja pljačke koja je pošla po zlu, odgovorila je; „Uvijek je bilo provala, ne znam".
Istražitelje smo pitali sumnjaju li na ubojstvo iz koristoljublja, na što je jedan odgovorio; „ona nije imala puno novca, živjela je od mirovine, mirovinu joj nije donosio poštar, nego je morala ići po nju u banku. Ne znamo da bi ju netko zbog novca".

Tek nam je rečeno kako zasad nema osumnjičenih i kako se samo može nagađati koji je motiv zločina.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a je rekao kako je pronalazak ubijene starice u stanu prijavljen u 20.50 sati u ponedjeljak te da istražitelji intenzivno rade na rasvjetljavanju zločina.
Pojedine inspektore smo jučer vidjeli kako obilaze susjedne zgrade i raspituju se je li tko što sumnjivo vidio. Mještani ulice su samo govorili da su šokirani i kako su Stojanku znali iz viđenja. Muž joj radio u pošti, a nakon što je umro, ostala je, kažu, živjeti s kćerkom u stanu u kojem su je našli mrtvu.

Dnevni list