Stolac: Traktorist poginuo dok je išao brati breskve

preljub, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, prometna nesreća, Sarajevo, samoubojstvo, bjeljina, kalesija, pljačka, Ljubuški, prometna nesreća, Mostar, grom, ubojstvo, savo milošević, Bijeljina, pljačka, Sarajevo, uhićenje, Tomislavgrad, pljačka, ubojstvo, Tomislavgrad, bomba, cajke, Hercegovina, hrp, Mostar, požar, automobil, eksplozija, Sarajevo, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, Livno, samoubojstvo, puška, pljačka, Tomislavgrad, struja, strujni udar, odzak, Travnik, pucnjava, faruk balijagić, Tuzla, Ljubuški, samoubojstvo, Livno, pljačka, kladionica, samoubojstvo, sokolac, dječak, Srbija, prometna nesreća, prometna nesreća, Široki Brijeg, ante naletilić, samoubojstvo, Kiseljak, pljačka, Mostar, trgovina, heroin, šverc, suđenje, nova bila, ubojstvo, pucnjava, Široki Brijeg, policija, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, pogibija, glamoč, pogibija, minsko polje, pogiija, bračno putovanje, prometna nesreća, Stolac, traktor, prometna nesreća, pogibija, Orašje, samoubojst
Mali je Amar zapomagao i vikao tata, tata, te pokušavao pomoći svojim roditeljima i djedu s kojima je i sam bio u tom traktoru. Došao sam do vozača traktora Mensuda Hadžiomerovića za kojeg sam nažalost odmah znao da mu nema spasa jer mu je tekla gusta i skoro crna krv iz ušiju. Ostali su srećom bili živi, ali su zadobili ozljede. Eto, sudbina je htjela da dječak prođe s najmanje ozljeda, ali je morao gledati kako mu otac umire u rukama", govori nam Ibro Kodrić iz zaseoka Vrhovnik kod Domanovića koji je i prvi došao na mjesto teške prometne nesreće koja se jučer ujutro oko 6 sati dogodila na magistralnoj cesti Čapljina - Stolac, nekoliko kilometara od Domanovića k Stocu.

 U naletu kombi teretnog vozila, registacijskih oznaka A24-T-431, građevinske tvrtke A3 iz Širokog Brijega, kojim je upravljao Anto Franković(29) iz Bobanovog naselja, na traktor u kojem su bila četiri člana obitelji Hadžiomerović iz Domanovića smrtno je stradao vozač traktora Mansud Hadžiomerović(47). Teže i lakše ozljede zadobili su njegova supruga Mediha, maloljetni sin Amar (15) i otac Hamid. Prema neslužbenim informacijama, do ove tragične nesreće je došlo kada je kombi prednjom desnom stranom udario u zadnju lijevu stranu neregistriranog traktora kojim su članovi obitelji Hadžiomerović krenuli u berbu breskvi u voćnjak udaljen tek nekoliko stotina metara od mjesta gdje su stradali.

Traktor se kretao iz Domanovića k Stocu, kao i kombi koji ga je u jednom trenutku sustigao u blagom desnom zavoju pa je vozač kombija pokušao izbjeći udar u traktor i zaobići ga, ali je iz suprotnog pravca naišlo drugo vozilo pa je kombi bio u tzv. šakarama i tada je došlo do kontakta s traktorom koji se prevrnuo u kanal. Pri tome je vozač traktora zadobio teške ozljede glave i grudnog koša pa je preminuo dva sata nakon nesreće u mostarskoj bolnici. Obitelj Hadžiomerović je stradala samo nekoliko stotina metara od svoje kuće na Domanovićima i tek nekoliko stotina metara od svog breskvika u koji su jučer ujutro i krenuli. Prometna se nesreća dogodila samo nekoliko stotina metara od Bobanovog naselja u kojem inače živi i vozač kombija Anto Franković. Pokrenuta istraga bi trebala odgonetnuti što se dogodilo u kritičnom trenutku. Smrtno stradali Mensud Hadžiomerović i prije godinu dana je preživio prometnu nesreću s istim tim traktorom kada je na njega samo stotinjak metara dalje od Vrhovnika naletio jedan vozač iz Splita.

Večernji list