Srednjoškolci na Facebooku dogovarali tučnjave usred Mostara pa išli i u provale

Te večeri su se sastale dvije skupine maloljetnika, njih dvadesetak, i bez nekog osobitog razloga potukli.

„Susret i tučnjava su prethodno dogovoreni na Facebooku i drugim društvenim mrežama. Operativnim radom smo identificirali 15-ak maloljetnika koji su bili sudionici te umalo kobne tučnjave. Naime, rezultat je bio jedan teško ozlijeđeni maloljetnik koji je zbog zadobivenih ozljeda u bolnici proveo nekoliko dana. Tragom prikupljenih informacija, policija je privela pet maloljetnika, te će izvješća o incidentu protiv ovih maloljetnika biti dostavljena Županijskom tužiteljstvu. Nisu u pitanju međunacionalni obračuni mladih ljudi, nego puka obijest", preciziraju iz Policijske uprave Mostar.

Skupina huligana bez razloga su ranije u obližnjem parku Zrinjevac pretukli dvojicu mladića od 15 i 16 godina. Naime, desetak maloljetnika prišlo je trojici mladića i nakon kratke priče, iznenada na njih nasrnula i počela ih tući. Treći mladić je uspio pobjeći, dok su druga dvojica pretučeni. Upravo tragom informacija o novodogovorenoj "Facebook tučnjavi", kao i ispisom poziva s mobilnog telefona, obavljena je i proširena istraga koja je rezultirala otkrivanjem počinitelja teških krađa u Mostaru.

„Riječ je o provalničkim krađama u trgovinu "Mark Tom" u Ulici kralja Tomislava, trgovinu informatičke opreme "PC centar" u Tvrtkovoj ulici i pokušaj provale u trgovinu informatičke opreme "Saturn". Iz prve navedene trgovine otuđeni su razni artikli (hrana, piće, cigarete) u vrijednosti od oko 2000 maraka, dok je iz PC centra otuđeno 5 prijenosnih računala, plazma TV, zvučnici i druga oprema. Vlasniku su vraćena dva otuđena prijenosna računala i zvučnici, dok su ostali predmeti preprodani drugim osobama. Treba napomenuti da je otuđeni plazma TV bio neispravan. Za ova djela policija sumnjiči tri maloljetne osobe (svi iz Mostara, učenici drugih razreda srednjih škola) koji su 1995. godište. Također, za roditelje dvoje maloljetnika uručeni su prekršajni nalozi u visini od 200 maraka", izvješćuju iz ove uprave.

Izvor: pogled.ba