Škorići iz Ljubinja u požaru pretrpjela veliku štetu: U dvije minute ostali bez štale i stoke, ali sa svog imanja ne idu

skorici ljubinje

... tu žive od stočarstva i poljoprivrede i odgajaju djecu. Nažalost, ovu vrijednu obitelj u vrijeme požara koji su ljetos harali ovim krajem zadesila je velika nesreća.

Vatra im je progutala sijeno, štalu i stoku koja se u njoj nalazila. Zahvaljujući donacijama i pomoći dobrih ljudi, dva mjeseca nakon nesreće život se polako počinje vraćati na imanje Škorića, a uspjeli su osigurati građevinski materijal da obnove uništenu štalu.

O nesreći koja ih je zadesila svjedoče nagorjeli zidovi štale. Ali, oni su, kako kažu, zadovoljni, jer je spašena stoka koja je bila na ispaši, pa šteta nije totalna.

- Kada se sjetim šta smo sve imali, a vidim šta je od svega ostalo, uhvati me tuga, ali, opet, sve se može obnoviti. Ono što smo stvarali godinama, otišlo je u dva minuta. Ali, nadam se da ćemo uskoro stati na noge. Hvala Bogu, svi smo živi, a spasili smo se u posljednji trenutak - govori Milan Škorić, za Dnevni avaz.

On kaže da će im za potpuni oporavak trebati mnogo snage, vremena i sredstava. Općina Ljubinje uplatila im je 5.000 KM, a nastavit će im pružati pomoć.