Široki Brijeg: Za 33 sata tri identična sudara, sreća da nitko nije završio u provaliji

Foto: sirokibrijeg.info

Foto: sirokibrijeg.info

Prema pisanju portala sirokibrijeg.info, prva nesreća se dogodila u petak oko 9 sati ujutro kada je vozač Audija koji je išao iz smjera Širokog Brijega proklizao na nizbrdici u zavoju, prešao na tuđu traku i zabio se u bok Passata koji mu je dolazio ususret iz suprotnog smjera. Tada je morala intervenirati i Hitna pomoć te je jedna osoba odvezena u Dom zdravlja, a nekoliko sati kasnije, policajci su se morali vratiti na isto mjesto i ponovno obavljati očevid jer se dogodio identičan sudar. Naime, oko 17 sati u istom zavoju je proklizao vozač Suzukija i udario u Golf. Sve se dogodilo po istom scenariju. Suzuki je išao iz pravca Širokog Brijega, proklizao je na nizbrdici i u zavoju udario u bočnu stranu Golfa 2 koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Srećom, ovaj put nije bilo ozbiljnije ozlijeđenih, na Suzukiju je razbijen jedan "far", dok je na Golfu je udubljena vozačeva strana. Treća nesreća se dogodila uvečer sljedećeg dana, u subotu oko 19 sati.

Tada je u istom zavoju proklizao Fiat, ali on je nakon udarca u bočnu stranu Passata koji mu je išao ususret, nastavio dalje proklizavati te je udario i u parkirani Mercedes kombi koje se nalazio pred obližnjom obiteljskom kućom.
Sreća je da nije bilo ljudskih žrtava u ovim sudarima, a sirokibrijeg.info napominje kako je sve moglo i drugačije završiti jer se ispod zavoja koji nije zaštićen ogradama nalazi provalija duboka nekoliko metara.

Stoga je isti portal prozvao nadležne za održavanje cesta da nešto naprave uz pitanje; Možda treba netko poginuti pa da shvatite ozbiljnost situacije!?

Dnevni list