Široki Brijeg: Uhićen bjegunac koji je pokušao bijeg skokom kroz prozor

Policija FBiH

Nije se Markić htio predati bez otpora, pa je ugledavši policajce potrčao i skočio kroz prozor, ali mu je trud bio uzaludan. Inspektori su ga svladali i odveli sa sobom. Kako se doznaje, ovaj 29-godišnjak, za kojim su bile raspisane čak tri tjeralice, već je neko vrijeme živio u Knešpolju, gdje se smjestio kao podstanar u jednoj obiteljskoj kući, sve dok policajci ovih dana nisu doznali da se tu krije.

"Nakon što su policijski službenici PU Široki Brijeg došli do saznanja da Jozo Markić stanuje kao podstanar u obiteljskoj kući u mjestu Knešpolje, jučer poslijepodne (nap.a. srijeda) organizirana je akcija njegova uhićenja. Uz angažman većeg broja policijskih službenika blokirano je šire područje, a Jozo Markić lišen je slobode prilikom pokušaja bijega skokom kroz prozor kuće", navodi se u policijskom priopćenju. Brojni mještani Knešpolja ostali su šokirani kada su vidjeli policajce u njihovom naselju.

"Čuo sam za akciju, rekli su mi da je uhvaćen neki kriminalac iz Ljubuškog koji je živio u Knešpolju", rekao je jedan mještanin. Privedeni Markić je već jučer trebao biti predan pripadnicima Sudske policije.

"Njega će preuzeti sudski policajci, a potom će biti odlučeno što će s njim. Trebao bi biti najprije odveden na Sud u Travnik", rekao nam je izvor blizak istrazi. U MUP-u kažu da su dosad za Markićem raspisali tri tjeralice.

"Najprije smo raspisali tjeralicu temeljem naredbe Općinskog suda u Travniku od 4.10.2011. godine; drugu tjeralicu za navedenom osobom raspisali smo temeljem naredbe Općinskog suda u Bugojnu od 30.1.2012. godine, a treću tjeralicu raspisali smo temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom od 29.8.2012. godine", podsjetili su iz MUP-a ZHŽ-a. Markića se uglavnom tražilo zbog teških krađa. Iz MUP-a kažu da su sada o njegovu uhićenju obavijestili sve sudove, po čijim naredbama su raspisivali tjeralice, kao i Županijsko tužiteljstvo i Općinski sud u Širokom Brijegu. Zanimljivo, Markić je u kući u kojoj se skrivao držao i automatsku pušku marke kalašnjikov, ali srećom, nije posegnuo za puškom kada su ga policajci došli uhititi. Kalašnjikov su kasnije inspektori iznijeli iz kuće, a Markić bi zbog ovoga mogao odgovarati i za nelegalno držanje oružja. Sada je zapao i u nove probleme jer su mu u kući prekjučer nađeni i neki novi dokazi koji bi ga mogli povezati s novim kaznenim djelima.