Široki Brijeg: Starac izgorio dok je ložio vatru za sušenje mesa

zgorio je ispred svoje sušnice za meso, koja se nalazi poviše obiteljskog doma. Izgorenog čovjeka je zatekla supruga Bosiljka, piše večernji list.

Šokirana žena je u nevjerici dozivala u pomoć susjede, koji su pozvali interventne službe, ali nesretnom Kolobariću više nije bilo pomoći. Liječnici Doma zdravlja Široki Brijeg mogli su samo potvrditi smrt. Tek se drži da mu je prethodno pozlilo dok je palio vatra u sušnici, što je činio u uobičajeno vrijeme.

Bosiljka je primijetila da ga nema, ali je pomislila da se zadržao s nekim susjedom. Najposlije je otišla do sušnice, koja je zaklonjena od kuće, i imala što vidjeti. Strahujemo za nju jer je prije neki dan doživjela blaži infarkt. I nesretni Mate je imao teških zdravstvenih problema. Prije nekoliko godina je operirao glavu i teško je hodao uz pomoć štapa. Unatoč tome, znao je upaliti traktor i otići po potrepštine u grad. Iako otežano, obavljao je i ostale kućanske poslove, pa tako i oko sušenja mesa. Vjerojatno je u trenutku slabosti pao na vatru koja mu je zahvatila odjeću. Uspio je izaći, ali je plamen očito bio snažniji. Riječ je o klasičnom nesretnom slučaju u kojem je smrtno stradao otac četvero djece. Nažalost, sudbina je tako htjela - kažu nam mještani Gornjih Mamića.