Široki Brijeg: Lijanovićevom sinu ukraden mercedes

MUP HNŽ, policija, mup, krađa, policija, MUP ZHŽ, droga, crna kronika, kladionica, MUP HNŽ, alkohol, krađa, bakar, Široki Brijeg, MUP ZHŽ, Posušje, tučnjava, braća Šimić, mikrolok, policija, MUP ZHŽ, zlatan jurilj, prijetnje, sms, pljačka, policija, akcija, uhićenje, MUP ZHŽ, pljačka, radar, MUP ZHŽ, otmica, Grude, Široki Brijeg, pljačka, krađa, Ljubuški, Drinovci, provala, Ljubuški, provala, MUP ZHŽ, pljačka, Mostar, vindija, tučnjava, Ljubuški, MUP ZHŽ, policija, kazne, prekršajni nalog, provala, Vitina, MUP ZHŽ, krađa, Ljubuški, MUP ZHŽ, Livno, krađa auta, Posušje, krađa, Ljubuški, promet, MUP ZHŽ, Posušje, zlostavljanje, Lijanovići, Mercedes, krađa, Posušje, krađa, auto otpad, Grude, napad, policija, sdpbih, policija, kontrola, Lijanovići, brza vožnja, policija, ljubica biško, MUP ZHŽ, Posušje, provala, benzinska crpka, MUP ZHŽ, Posušje, krađa, Posušje, MUP ZHŽ, ukradeno vozilo, ukradeno vozilo, MUP ZHŽ, Ljubuški, lažna dojava, Grude, Posušje, radar
Čuo motor

Ovaj luksuzni terenac star osam godina, čija se vrijednost procjenjuje na više od 30.000 maraka, ukraden je s parkinga ispred nove zgrade u Ulici hercega Stjepana, u širokobriješkom naselju Puringaj. Jozo Ivanković Lijanović kaže da je njegov sin čuo kada su lopovi upalili motor automobila i odmah je reagirao te telefonom pozvao policiju. Međutim, kako tvrdi Lijanović, policija nije reagirala na pravi način i time je kradljivcima praktično omogućeno neometano odvoženje automobila.

Prethodno je pomislio da je to njegova supruga, ali gdje će ona u ta doba. Vidio je da netko drugi odvozi auto i odmah je pozvao policiju. No, policajci uopće nisu krenuli u potragu, niti su blokirali izlaze iz grada kako bi zaustavili lopove u bijegu. Automobil nije kutija šibica i uvjeren sam da bi ga odmah pronašli da su na pravi način reagirali. Navodno je vozilo viđeno negdje na putu za Posušje - rekao je Jozo Lijanović. On kaže da mu nije poznato na koji način je terenac obijen, ali sumnja da su lopovi imali kopiju ključa.

Pozivali servis

- Pozvao sam zastupništvo mercedesa da provjere je li iz nekog servisa naručena izrada kopije ključa. Ukoliko jest, oni će bez problema utvrditi tko je to naručio. Nažalost, automobil nije kasko osiguran i nema GPS lokator, jer to bi sigurno pomoglo u istrazi - zaključio je Lijanović navodeći da automobili njegove obitelji do sada nisu bili na udaru lopova.

Njegovu oštećenom sinu jučer je bio isključen mobilni telefon, a iz policije navode da nije bilo provale u stan i moguće krađe ključeva. Navodno su i oni pozivali mercedesov servis, gdje su im rekli da je krađa terenca bez ključa gotovo pa nemoguća i nikako uobičajena. Istraga traje, piše Večernji list