Široki Brijeg: Kroz rupu na krovu ušao u kuću i otuđio stvari

U četvrtak 8. prosinca PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je unazad 24 sata nepoznati počinitelj otuđio metalnu odrinu ispred stare obiteljske kuće u mjestu Gornji Gradac.

Očevidom je utvrđeno  da je nepoznati počinitelj podesnim alatom ispilao metalne cijevi od kojih je sačinjena odrina, nakon čega je odrezane cijevi otuđio, priopćava MUP ZHŽ.

U subotu 10. prosinca PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj provalio u staru obiteljsku  kuću u mjestu Gornji Gradac.

Očevidom je  utvrđeno  da se nepoznati počinitelj popeo na krov kuće te da je s krova skinuo nekoliko crijepova, nakon čega je kroz sačinjeni otvor sišao u kuću iz koje je potom, prema iskazu oštećenog građanina, otuđio kamin peć, pet željeznih stolica i bakreni kotao, a iz dvorišta kuće provalnik je otuđio dijelove karoserije motornog vozila marke Mercedes tip 123.

Provedenim mjerama i radnjama istražitelji su došli do indicija da je mogući počinitelj M. Ć. (24) iz mjesta Gornji Gradac, općina Široki Brijeg. M. Ć. (24) preksinoć je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je on počinio opisana kaznena djela.

Po završetku kriminalističke obrade M. Ć. (24) je pušten na slobodu.

PU Široki Brijeg u redovnoj proceduri će Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. Ć. (24) zbog osnova sumnje da je počinio opisana kaznene djela teške krađe.