Široki Brijeg: Detalji strašne nezgode trovanja plinom

trovanjem metanom

Tragedija koja se dogodila je dirnula cijelu BiH. Cijela Hercegovina je ostala u šoku. Nakon stravične nesreće u kojoj je dvoje Širokobriježana izgubilo život, oglasio se MUP ŽZH i GSS Široki Brijeg. 

Njihove službene reakcije Jabuka.tv prenosijela je u cijelosti: 

Operativno dežurstvo PU Široki zaprimilo prijavu da se u mjestu Dobrkovići, lokalitet Donji Cigići u Širokom Brijegu u čatrnji nalaze tri osobe u besvjesnom stanju. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja su upućeni policijski službenici PU Široki, kao i djelatnici GSS-a i hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli tri osobe u besvjesnom stanju i to A.Z. (1995.), I.C. (1975.) i I.C. (1981.) te su ih djelatnici Doma zdravlja Široki Brijeg kolima hitne pomoći odvezli radi pružanja pomoći, nakon čega smo od strane Doma zdravlja obavješteni da su I.C. (1981.) i A.Z. (1995.) preminuli dok se I.C. (1975.) nalazi u SKB Mostar. Tijela preminulih I.C. (1981.) i A.Z. (1995.) prebačena su u mrtvačnicu Bijeli brijeg u Mostaru nad kojima će se izvršiti obdukcija, navedeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Iza nas je sigurno jedna od najtežih akcija, u 17:17 smo dobili obavijest od vatrogasaca Široki Brijeg za hitnim angažmanom u Dobrkovićima. Prilikom čišćenja čatrnje stradale su tri mlade osobe. Za 15ak minuta su pristigli prvi naši članovi a nedugo zatim i ostali, ukupno sedam članova.

Zajedno sa vatrogascima Široki Brijeg uz pomoć maski sa zrakom uradili su izvlačenje dvije osobe iz čatrnje, jednu su izvukli prije okupljeni. Sumnjalo se na trovanje plinom. Unesrećeni su davali znakove života, te se zajedno sa HMP radila reanimacija i unesrećeni su prebačeni do Doma zdravlja.

Na žalost dvije osobe su ipak preminule dok je jedna stradala osoba u bolnici. Na terenu su bili i djelatnici PU Široki Brijeg. Jedan od stradalih je član našeg planinarskog društva, druga osoba njegova sestra, jednostavno jako tužan i potresan dan. Obitelji izražavamo najiskreniju sućut!, navodi GSS Široki Brijeg.