Silovatelj pobjegao iz zatvora i provalio u 47 vikendica u Mostaru

crna kronika, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, mup policija, MUP Mostar, MUP HNŽ, mup policija, mup, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, mup, mup policija, mup, MUP HNŽ, mup, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, MUP HNŽ, MUP Mostar, MUP HNŽ, MUP Mostar, MUP HNŽ, mup policija, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, mup, policija, MUP ZHŽ, crna kronika, policija, plaće, crna kronika, mup, mup policija, crna kronika, policija, mup, mup, policija, crna kronika, Posušje, nestali, policija, policija, nestanak, crna kronika, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, crna kronika, droga, policija, crna kronika, policija, Mostar, akademija, policija, mup, policija, indijska konoplja, droga, crna kronika, Ljubuški, utapanje, sanja majstorović, Mostar, policija, lopov, raobolja, pedofilija, fup, HBŽ, glamoč, samoubojstvo, HBŽ, policija, crna kronika, crna kronika, teška prometna nesreća, pogibja, Posušje, Grude, sms, prijetnje, Ljubuški, provala, krađa navika, Široki Brijeg, odašiljač, rušenje, pljač
Kako doznaje Dnevni list, Kotarac je prije pola godine dobio odmor iz Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru gdje je trebao ležati dvije godine zbog cijelonoćnog silovanja jedne starice u Livnu, a iza rešetaka se nije vratio, već se skrio u kuću Nezira Karića u Bafo naselju i otud je išao u provalničke pohode.

Uzimali sve

On i njegov prijatelj Aldin Šetka su uglavnom tražili napuštene vikendice pa su provaljivali u njih i krali razne stvari. U posljednjih pola godine su obili 47 vikendica, potvrđeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije u zgradi Policijske uprave Mostar.
Srećko Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a, rekao je da je Šetka sada uhićen, dok se za Kotarcem još traga. Pretpostavlja se da je prebjegao u Hrvatsku i za njim je raspisana tjeralica. Bošnjak je jučer izjavio da Kotarac i Šetka nisu birali što će ukrasti. "Ti počinitelji su jednostavno uzimali sve, od električnih strojeva, alata, umjetničkih slika, televizora, plazmi, čak su uzimali posuđe i hranu. Jednostavno, njihova paleta interesa jako je šarolika i sve im je valjalo", izjavio je Bošnjak. On je dodao da su njih dvojica uglavnom provaljivali u vikendice po području Salakovca, Potoka, Rujišta, Zijemlje i Podveležja. Čak su se spuštali i do urbanog dijela Mostara gdje su također provalili u neke kuće. Terete se i za neke krađe po kućama na području Republike Srpske. Kada su im ovih dana policajci konačno ušli u trag i odlučili ih uhvatiti u Bafo naselju, Šetku su uhvatili, ali Kotarca nisu našli u kući u kojoj je dotad boravio. Tamo su našli samo hrpu ukradenih stvari. Kako je rečeno, on je u toj kući živio s kćeri vlasnika kuće Nezira Karića. "Živio je s njom u Nezirovoj kući, a upoznao ju je preko Šetke jer su skupa bili u KPZ-u na izdržavanju kazne", rekla je Borika Primorac, načelnica Odjela krim policije MUP-a HNŽ-a.

Krađe oružja

Za Kotarca je glasnogovornik Bošnjak rekao da se radi o osobi ogrezloj u kriminalu.
"On je lice s tjeralice, 21. svibnja 2013. nakon korištenja zavodskih pogodnosti, odnosno dodijeljenog odmora, nije se vratio na izdržavanje kazne u KPZ Mostar gdje izdržava kaznu zatvora za silovanje. Pored toga, on je i provalnik i kradljivac", izjavio je Bošnjak. On je jučer naglasio da su ova dvojica iz obijenih vikendica krali čak i oružje, iz čega bi se dalo zaključiti da je Kotarac trenutačno negdje naoružan u bijegu. Bošnjak je na jučerašnjoj konferenciji za medije upozorio građane da ne ostavljaju naoružanje na slabo čuvanim mjestima. "Upozoravamo vlasnike da vikend kuće nisu mjesto gdje se čuva vatreno oružje jer tako kriminalci dolaze u njegov posjed i mogu ugroziti svakog građanina i policijskog službenika, samo je pitanje dana kada je oružje u njihovim rukama, tko će stradati i kako će to biti", izjavio je on.