S 5 hitaca likvidiran vlasnik tvrtke 'Moj taxi': 'Pokušajte ga ponovno vratiti u život, molim vas!'

20.10.2015

Tko si ti, tko? – vikao je vidno uznemireni pristigli prvi rođak Crnogorca Božidara Cicmila (32), vlasnika tvrtke...

...‘Moj taxi', koji je likvidiran jučer oko 9.20 sati u garaži zgrade u Mostaru gdje je stanovao u Ulici bleiburških žrtava na broju 23, preko puta RU SIPA, kada mu se prozvani Saša Brkić, koji je, iako i sam okrznut u rame u dramatičnom sukobu s ubojicom, pokušao sve učiniti da se Cicmilu što prije ukaže pomoć i spasi ga, predstavio kao žrtvin vozač.

Rođak se u očaju obraćao liječnicima koji su netom odustali od oživljavanja i ponavljao: "Pokušajte ga ponovno vratiti u život, molim vas!". No, kada je i sam vidio da mu više nema spasa, kleknuo je pokraj beživotnog Cicmila i gorko zaplakao. To je bio epilog zločina koji Crnogorci, barem sudeći prema njihovim prvim reakcijama, nikada neće moći oprostiti.

Čekao žrtvu

Zločinac je, prema svemu sudeći, neko vrijeme pratio i znao žrtvine navike, a danas ga je konačno i dočekao pri odlasku na posao. Naime, Cicmil je nedavno ozlijedio rame upravljajući paraglajderom pa je trebao pomoć vozača s kojim je posljednji, čini se, i razgovarao. Prema njihovom prethodnom dogovoru, iz stana se dizalom spustio u prizemlje, ali tu je bila klasična ‘sačekuša'. Prema toj verziji, maskirani ubojica je u njega ispalio pet metaka, a pri bijegu ga je zatekao vozač koji je na maskiranog počinitelja i nasrnuo kolima. Ipak, iako ozlijeđen, on je uspio umaći kroz pomoćne stube i pobjeći iza zgrade, kako je, sumnja se, i došao.

Budući da je nakon toga jednostavno ‘nestao', smatra se da je imao pomagača koji ga je odvezao u nepoznato. Tako je ostao nepoznat i motiv.

Ljudina od čovjeka

- Sve se odigralo jako brzo. U početku se govorilo da je u pitanju razbojstvo, ali sve više ukazuje na profesionalno ubojstvo - rekao je jedan slučajni prolaznik koji je iz prizemlja čuo eksplozivne zvukove, ali je u prvi mah pomislio da se djeca igraju petardama. Slično su ponavljali i djelatnici okolnih ureda, kao i stanari, sve do trenutka dok vozač nije istrčao vani i počeo dozivati:

"Policija, zovite pomoć!". Ubrzo je pristigao i taksi-auto pa ih je nekolicina Cicmila, koji je još davao znakove života, ubacila u vozilo Toyota, ali su ipak odlučili sačekati ekipu Hitne pomoći koja je već bila krenula. No, uzalud je reanimirala nesretnog mladića.

- Cicmil se nije ženio. Bio je više od godinu dana u sretnoj ljubavnoj vezi s Vedranom iz Vinkovaca, a bio je i financijski osiguran. Pomagao je komu je mogao i stigao. Baš ljudina od čovjeka. Prvi je pokrenuo privatni organizirani posao s taksi-vozilima u Mostaru. Nije se žalio da ima ikakvih problema. Slobodno se kretao i imao mnoštvo prijatelja. Dvije večeri ranije je bio na boksačkom spektaklu. Dakle, nije se od ničega krio, niti je spominjao bilo kakve prijetnje. Nema što, jedino ako nisu neki repovi od ranije - kažu nam Cicmilovi poznanici koji o njemu imaju samo riječi hvale.

Vecernji list
loading...