Rasvijetljeno nasilničko ponašanje u Posušju

MUP HNŽ, policija, mup, krađa, policija, MUP ZHŽ, droga, crna kronika, kladionica, MUP HNŽ, alkohol, krađa, bakar, Široki Brijeg, MUP ZHŽ, Posušje, tučnjava, braća Šimić, mikrolok, policija, MUP ZHŽ, zlatan jurilj, prijetnje, sms, pljačka, policija, akcija, uhićenje, MUP ZHŽ, pljačka, radar, MUP ZHŽ, otmica, Grude, Široki Brijeg, pljačka, krađa, Ljubuški, Drinovci, provala, Ljubuški, provala, MUP ZHŽ, pljačka, Mostar, vindija, tučnjava, Ljubuški, MUP ZHŽ, policija, kazne, prekršajni nalog, provala, Vitina, MUP ZHŽ, krađa, Ljubuški, MUP ZHŽ, Livno, krađa auta, Posušje, krađa, Ljubuški, promet, MUP ZHŽ, Posušje, zlostavljanje, Lijanovići, Mercedes, krađa, Posušje, krađa, auto otpad, Grude, napad, policija, sdpbih, policija, kontrola, Lijanovići, brza vožnja, policija, ljubica biško, MUP ZHŽ, Posušje, provala, benzinska crpka, MUP ZHŽ, Posušje, krađa, Posušje, MUP ZHŽ, ukradeno vozilo, ukradeno vozilo, MUP ZHŽ, Ljubuški, lažna dojava, Grude, Posušje, radar
Navedenog nadnevka u 10:05 h 33-godišnji građanin, zaposlenik na benzinskoj crpki Izvor d.o.o. Posušje, prijavio je da je na navedenoj benzinskoj crpki fizički napadnut od strane vlasnika crpke D. B. (36) i F. B. (63), pri čemu je zadobio fizičke ozljede, a uz to mu je D. B. (36) prijetio pištoljem.

Prema navodima iz prijave razlog fizičkog napada je činjenica da je napadnuti, kao vozač cisterne koja je u vlasništvu navedene crpke, sudjelovao u prometnoj nezgodi u kojoj je na cisterni nastala mala materijalna šteta. Odmah po zaprimljenoj prijavi nad D. B. (36) je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Posušje, a od istoga je privremeno oduzet pištolj marke CZ, call 9 mm, kao i oružni list.

Naknadno, kriminalistička obrada je izvršena i nad F. B. (63), a od Doma zdravlja Posušje je zatražena prijava o ozljedi oštećenoga. Nakon što smo iz Doma zdravlja Posušje zaprimili prijavu o ozljedi, iz koje je vidljivo da su 33-godišnjem građaninu nanesene lake tjelesne povrede, stečeni su uvjeti za određivanje pravne kvalifikacije kaznenog djela.

PU Posušje u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. B. (36), te protiv F. B. (63), zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 362. st. 1. KZ-a FBiH. Također, PU Posušje pokrenula je upravni postupak u cilju poništenja oružnog lista kojeg posjeduje D. B. (36), te u cilju trajnog oduzimanja oružja od istoga, navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Ovim povodom želimo izjaviti i slijedeće. Posljednjih dana, na nekoliko web portala, objavljen je tekst o gore opisanom događaju, te je objavljen veći broj anonimnih komentara u kojima se proziva policiju zbog navodnog pokušaja zataškavanja ovog slučaja. Stoga želimo jasno reći da policija ne zataškava nijedno kazneno djelo, niti štiti bilo koga.

U svim slučajevima kada postoje saznanja da je izvršeno kazneno djelo provodi se kriminalističko istraživanje, s ciljem rasvjetljavanja kaznenog djela, a ne s ciljem da se pomogne ili našteti nekoj konkretnoj osobi.

Također, kada se utvrdi postojanje osnova sumnje da je neka osoba počinila kazneno djelo protiv te osobe se nadležnom Tužiteljstvu podnosi izviješće o počinjenom kaznenom djelu, bez obzira o kome se radi, a o našoj nepristranosti svjedoči i činjenica da smo vodeća policijska agencija u zemlji po broju kazneno prijavljenih visokorangirani političara i drugih utjecajnih ljudi.

Stoga navedene prozivke smatramo krajnje nekorektnim i nezasluženim, a posebno degutantnim smatramo prozivanje pojedinih policijskih službenika čiji je jedini 'grijeh' to što se nalaze u srodstvu s osumnjičenima.

Naknadno, kriminalistička obrada je izvršena i nad F. B. (63), a od Doma zdravlja Posušje je zatražena prijava o ozljedi oštećenoga. Nakon što smo iz Doma zdravlja Posušje zaprimili prijavu o ozljedi, iz koje je vidljivo da su 33-godišnjem građaninu nanesene lake tjelesne povrede, stečeni su uvjeti za određivanje pravne kvalifikacije kaznenog djela.