POTRAGA TRAJE Muhamed Šišić još nije pronađen, lažne informacije otežavaju potragu

Muhamed Šišić
Hercegovina.info

Potraga za nestalim mladićem Muhamedom Šišićem (26) iz Zenice nastavljena je i jučer, ali za sada ni traga od mladića.

Agonija obitelji Šišić se nastavlja, ali oni vjeruju da će cijela priča dobiti sretan epilog.

Mnogo dojava

Iako konstantno dobivaju informacije da su ga građani širom zemlje negdje vidjeli, potraga je, nažalost, bez pomaka. Mnoge informacije koje su se ispostavile kao lažne otežavaju potragu za mladićem.

"Brat je, moguće, izašao iz autobusa iz Mostara jučer ujutro na Stupu ili se radi o osobi koja mnogo liči na njega",  napisao je njegov brat Samir na Facebooku, gdje mu brojni prijatelj i bh. građani pružaju podršku i pomoć u pronalasku brata.

Nakon Mostara, Banje Luke, Sarajeva, jučer su građani dojavljivali da je viđen u Živinicama. Ali, za sada se sve temelji na špekulacijama.

Brojni timovi

Potragu za mladićem nastavili su danas brojni timovi Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog županije, koji pretražuju širi lokalitet Zenice. Češljaju se šume, napušteni objekti, kao i sva druga, policiji interesantna mjesta za koja se sumnja da bi se mladić mogao tamo nalaziti.

Aldina Alić, glasnogovornik MUP-a ZDŽ, potvrdila nam je da je potraga nastavljena punim kapacitetom. Pored brojnih timova policije, u potragu za mladićem uključeni su i Gorska služba spašavanja Zenice te mještani Trgovišće, odakle je nestali mladić.

Apel obitelji

Podsjetimo, Šišiću se gubi svaki trag od četvrtka. Porodica apelira na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o mladiću da o tome obavijeste policiju.

Posljednji put Šišić je na sebi imao crnu jaknu, farmerke i smeđe cipele.