Posušje :Zbog krađe na dalekovodu cijela općina Tomislavgrad ostala bez struje

struja, Tomislavgrad, krađa, elektroprijenos, dalekovod, Elektroprijenos bih, Kupres, Tomislavgrad,  rekonstrkcija dalekovoda, DV 110 kV , dalekovod
Prijavu o teškoj krađi, počinjenoj na lokalitetu Zavraci na štetu poduzeća Elektroprijenos BiH, zaprimili smo 22. prosinca prošle godine.

Izvršenim očevidom tada je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ili više njih, sa pet čeličnih, rešetkastih stupova 110 kV dalekovoda Posušje - Tomislavgrad, poskidao veliki broj profila te iste otuđio, uslijed čega je bitno oslabljena nosivost tih stupova što je dovelo do pada jednog stupa te, posljedično, prekida isporuke električne energije za općinu Tomislavgrad.

Operativnim radom kao mogući počinitelj identificiran je M. B. (24) iz Donje Blatnice, općina Čitluk. Istražitelji PU Posušje jučer su u službenim prostorijama PP Čitluk izvršili kriminalističku obradu nad M. B. (24) a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio opisano kazneno djelo.

Pored primarne štete koju je izazvao svojim kaznenim djelom, treba napomenuti i sekundarnu koja je znatno veća, a radi se o tome da cijela općina Tomislavgrada nije imala električnu energiju što je čak u segmentima gospodarstva zaustavilo i procese proizvodnje.

PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. B. (24), zbog osnova sumnje da je na opisani način počinio kazneno djelo Teške krađe iz čl. 287. KZ-a FBiH.

MUP ŽZH