Podignuta optužnica protiv Milana Leke iz Gruda

08.05.2012

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milana Leke (43) iz Sarajeva, nastanjenog u općini Grude, državljanina BiH i Hrvatske, koji se tereti da je počinio kaznena djela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Leko se tereti da je stavio u promet akciznu robu - cigarete koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, te da je neovlašteno držao vatreno oružje čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena.

Prema navodima optužnice, Leko je od 22. srpnja do 19. kolovoza 2010. godine, nakon što je nabavio veću količinu neobilježene trošarinske robe od njemu poznatih osoba, u više navrata iz svoje kuće u Grudama prodavao cigarete raznih marki.

Leko se tereti da je u svojoj kući neovlašteno i bez prateće dozvole i dokumentacije o podrijetlu držao pištolj, bez pripadajućeg spremnika-okvira za streljivo, kao i dva komada okvira za pištolj i 28 komada metaka nepoznatog kalibra, čije držanje je zabranjeno člankom 11. Zakona o oružju.

Akciznu robu, te vatreno oružje i streljivo, koji su pronađeni 22. rujna 2010. godine, privremeno su oduzeli ovlašteni policijski službenici Federalne uprave policije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Srna


loading...