Pale u BiH: U nesretnom slučaju smrtno stradala jedna osoba

Pale Sarajevo

Zaim Kanlić, vozač u tvornici vode u Općini Pale u FBiH, smrtno je stradao nakon ozljeda zadobijenih danas na lokalitetu Bijele vode, prilikom popravka stroja za snijeg.

Po riječima županijskog tužitelja Mirsada Bilajca, danas oko 13 sati došlo je do nesretnog slučaja u kojem je Kanlić zadobio smrtonosne ozljede od kojih je preminuo u Županijskoj bolnici Goražde.

"Bager za utabavanje snijega bio je u kvaru i pokušavali su da ga poprave. Poginuli je inače radio kao vozač, ali je imao iskustva s popravkama pa je pokušao s majstorom pokrenuti mašinu.
Prema izjavama svjedoka dok je motor radio u mjestu, došlo je do njegovog iznenadnog i naglog pomjeranja u stranu, a poginuli Zaim Kanlić se nalazio pored bagera koji ga je zakačio i počeo se kretati oko sedam metara, tako da su ga vrlo teško i zaustavili. Prevezli su ga hitno u bolnicu gdje je preminuo usljed ozljeda” - kazao je Bilajac.

Dodao je da Tužiteljstvo BPK isključuje bilo koje kazneno djelo, jer svjedoci i uviđaj koji su obavili inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju.