Pakiranja speeda skrivao u hladnjaku

Policija FBiH

Akciju uhićenja izveli su u srijedu pripadnici Odjela za posebne namjene pri Odjelu kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Pripadnici Odjela za posebne namjene duže su vremensko razdoblje obrađivali Volodera da bi u srijedu, nakon što su dobili pismenu naredbu Općinskog suda u Konjicu, krenuli u pretres njegove obiteljske kuće na adresi Gornje polje u Konjicu.
Akcija je započela oko 20.30 sati, ali je Voloder pružio otpor policajcima i nije htio otvoriti vrata pokušavajući što više zadržati policajce kako bi uspio uništiti drogu koju je posjedovao kod sebe. Policajci su ipak vrlo brzo uspjeli ući u kuću i spriječiti osumnjičenog da uništi sve dokaze i tragove. Pretresom kuće, u košari za otpad je pronađeno 11 uništenih paketića s tragovima heroina, a na balkonu dva paketića s tragovima marihuane. Daljnjim pretresom, istražitelji su pronašli mobilni telefon osumnjičenog koji je isključivo koristio za komunikaciju u kupoprodaji droge. Pronađene su i tri tablete Subutexa koji se koristi pri odvikavanju ovisnika od teških droga.

Istražitelji su pretresli svaki dio kuće osumnjičenog pa je tako u hladnjaku pronađena jedna PVC vrećica sa sadržajem praškaste tvari koja podsjeća na drogu speed ukupne težine 50 grama kao i jedno manje pakiranje ukupne težine oko tri grama.

Voloder je uhićen i proveden u službene prostorije MUP-a HNŽ-a u Mostaru gdje je jučer nad njim trajala kriminalistička obrada. Uz službeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu, on bi trebao biti predan na daljnju nadležnost u Županijsko tužiteljstvo.

Inače, Omer Voloder je otprije poznat policiji po istim ili sličnim kaznenim djelima. Prije tri godine je bio pod istragom Federalne uprave policije zbog trgovine drogom. Sumnja se da je svakodnevno stavljao u promet heroin i speed na području Konjica i Jablanice.

Piše: N. Dedić / Dnevni list