Od vjenčanja do sahrane: Trebinje u crnom,Marko izgovorio sudbonosno 'DA' pa poginuo

marko anđelić, sahrana
Markovi roditelji, brat, sestra i supruga Marija, kao i veliki broj rodbine i prijatelja iz Hercegovine i Srbije, kao i kolege iz Ministarstva financija Srbije, gdje je bio uposlen, ispratili su nastradalog mladića na vječni počinak u selo Gornje Vrbno kod Trebinja, odakle je Markova obitelj.

- Ne mogu da vjerujem da ispraćam kolegu. Prošle sedmice smo se radovali zajedničkom životu Marka i Marije, a sad ga mi, njegove kolege, ali i njegova Marija, roditelji, brat, sestra kumovi, prijatelji ispraćamo. Ovo je nevjerovatno, šta život i sudbina urade čovjeku. Radovao se zajedničkom životu sa Marijom, svadbi u rodnom kraju. Svi smo u šoku i nevjerici - rekao je za Srpskainfo Markov kolega iz Beograda.

Iako je u Trebinju danas padala kiša, u trenutku kada je kovčeg sa Markovim tijelom iznesen iz gradske kapele pojavilo se sunce, koga su ubrzo ponovo zaklonili crni oblaci.

Marko Anđelić poginuo je u noći između subote i nedelje u naselju Mokri dolovi, dok je razvozio prijatelje sa svadbe.

Nesretni mladić je automobilom „alfa romeo" izletio s puta i udario u stijenu, a u udesu su dvije osobe teže, a dvije lakše povrijeđene. Nitko od povrijeđenih nije životno ugrožen.

Svadba koja je tragično okončana, u subotu je oranizirana u motelu na izlazu iz grada prema Dubrovniku, a mladoženja je pošao da odveze prijatelje u drugi motel, u blizini mjesta nesreće, gdje su bili smješteni.

Njegova tek vjenčana supruga Marija Jovanović, kiparica iz Beograda, krenula je u drugom automobilu, jer u Markovo auto nije mogla sjesti njena prijateljica, i prema neslužbenim informacijama, naišla na tragediju.

- Bili smo na toj svadbi. Nevjerovatno je koliko su bili veseli, a svadba pristojna, nije bio nijedan problem, a niko od gostiju nije bio pijan. Ne možemo da vjerujemo šta se desilo našem Marku. Za nekoliko sati od vjenčanja do smrti, kakva je to zla sudbina - rekla je za jedna od uzvanica na svadbi.