Narkoman tvrdi da je starica pristala na seks

silovatelj

... 80-godišnje M. B. iz Mostara, branio se šutnjom. Kako doznajemo iz policijskih izvora, riječ je o Miši S., koji je pripadnicima policije odranije poznat kao narkoman, piše avaz.ba.

Živi sama
- U ponedjeljak mu je određeno 24-satno zadržavanje. Također, Tužiteljstvo je Općinskom sudu u Mostaru poslalo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora i u narednih 24 sata Sud bi se trebao očitovati o tom prijedlogu - kazao je jučer za Dnevni avaz županijski tužitelj Kemal Maksumić.

Kako smo već pisali, starica koja živi sama u nedjelju je pola sata poslije ponoći prijavila mostarskoj policiji da je, uz prijetnju nožem, silovana u svojoj kući u prigradskom naselju Ilići. Policajcima je ispričala i da osumnjičeni stanuje u istoj ulici te da ga odranije poznaje.

Osumnjičeni se, s druge strane, u policiji žestoko branio najprije tvrdeći da ništa od toga nije točno. Kasnije je rekao da se odnos ipak desio, ali bez ikakve prisile te da ga je „ona zovnula i dala mu". Također je u policiji kazao da je i ranije išao kod nje te da su i prije imali spolne odnose.

- Međutim, njegove tvrdnje nisu bile uvjerljive jer se prilikom ispitivanja nije mogao sjetiti rasporeda stvari u njenoj kući, što je morao znati ako je već i ranije bio kod nje, kako on kaže. Uglavnom, dokazano je da je on tu noć bio u njenoj kući. Također, ginekološki nalaz potvrdio je da se spolni odnos dogodio - kazali su istražitelji MUP-a HNŽ koji rade na ovom slučaju.

Zatražen pritvor
Naglasili su i da nema drugih svjedoka osim osumnjičenoga i žrtve, koji imaju različite tvrdnje. Također nisu nađeni ni neki novi dokazi. U Tužiteljstvu smatraju da već postoji dovoljan broj dokaza protiv osumnjičenoga, zbog čega su i zatražili pritvor, kao i zbog bojazni da bi na slobodi mogao utjecati na istragu.

Pritvor je zatražen i zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i činjenice da bi njegovo puštanje na slobodu uznemirilo javnost.