Nakon utakmice HŠK Zrinjski-NK Široki ozlijeđena dva mladića

zrinjski-široki
Prema podacima iz SKB Mostar radi se o mladićima rođenim 1994 i 1984 godine koji su lakše ozlijeđeni, te su nakon obrade pušteni kućama. Njih je prema informacijama kojima raspolaže MUP HNŽ nakon utakmice napala nepoznata skupina osoba za kojima traje potraga.

Iz NK Široki Brijeg su nakon utakmice oštro reagirali, te izdali priopćenje u kome se kaže:

Dramatična nogometna predstava, dostojna i najjačih svjetskih liga, koja se u subotu odvijala na stadionu Bijeli Brijeg je na žalost dobila i svoj epilog vrijedan stranica crne kronike. Naime, nekoliko navijača NK Široki Brijeg je odmah po izlasku sa stadiona pretučeno od strane navijača domaće momčadi. Po riječima svjedoka nemilog događaja, radilo se o skupini od tridesetak domaćih navijača koji su napali skupinu od sedam osam naših navijača, te samo ta činjenica govori o cilju napada, a to je da se pokušaju zadati što teže tjelesne ozljede, na što brži i brutalniji način.

To se nažalost događalo na samo nekoliko desetaka metara od samog stadiona, te nas ta činjenica dovodi da se zapitamo gdje je u tome trenutku bila policija! S obzirom na važnost same utakmice, blizinu Širokog Brijega i Mostara, te očekivano velik priliv navijača iz Širokog Brijega, zaista se ne možemo načuditi u najmanju ruku nonšalantnom odnosu MUP-a HNŽ-a prema sigurnosnom aspektu ove utakmice. Bez obzira na zabranu organiziranog dolaska gostujućih navijača, trebalo je predvidjeti veliki broj navijača iz Širokog Brijega koji će doći u vlastitom aranžmanu te barem minimalno osigurati rute prilaska stadionu i ulice oko stadiona koje služe za parkiranje vozila.

S obzirom na događanja na poluvremenu utakmice, kada su naši navijači bili izloženi gađanju raznim predmetima od strane domaćih navijača, pri čemu su se posebno isticali navijači sa gornje etaže tribine, što je izazvalo nikakvu ili blagu reakciju policije i redarske službe, onda nas ovi ružni događaji nakon završetka utakmice niti ne čude.

Posebno apeliramo na NS BiH koji je uveo zabranu dolaska gostujućih navijača da još jednom preispitaju svoju odluku jer da odluka nije bila na snazi možda bi se i ozbiljnije pristupilo sigurnosnom aspektu utakmice. Također, na utakmice su bili prisutne osobe iz NS BiH koje na žalost iz sadašnjih pravilnika i zakona nemaju instrumente da djeluju na poboljšanju sigurnosti na stadionima te su po našem mišljenju samo pomoć delegatu u brojenju ubačenih baklji i predmeta na teren.

Nakon svega ostaje žaljenje zbog ružnih scena koje su se dogodile, posebno zbog mladih ljudi koji su svojim zdravljem platili nečije izražavanje mržnje i frustracija na najniži mogući način.

Našim navijačima želimo brz oporavak, te se zahvaljujemo kapetanu Wagneru i Luki Bilobrku, koji su tijekom nedjelje uz pratnju djelatnika kluba, otišli dati podršku dvojici navijača koji su u subotu nakon utakmice zbog ozbiljnosti ozljeda potražili pomoć u KBM i na neki način skupiti snage zajednički prebroditi sve što se dogodilo.