Mostarac Edi Mišić optužen za okrutno ubojstvo Meksikanke

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv njega tako okončavši višemjesečnu istragu ubojstva. Mišić se sada službeno tereti da je nesretnu Meksikanku ubio koncem kolovoza prošle godine nakon što ju je presreo na Marjanu. Nikada nije ustanovljeno zbog čega. Naime, u optužnici se ne navodi motiv stravičnog ubojstva, piše Dnevni list.

Zakopao tijelo

Selenino zakopano tijelo je pronađeno dva dana nakon što je njezin brat prijavio da se nije vratila iz šetnje ovim splitskim brdom. Policija je mjesec i pol istraživala različite tragove i informacije, nizale su se razne teorije, ubojica je tražen čak i u Novom Sadu, sve dok početkom listopada nije priveden Edi, koji je živio u splitskom kvartu Smrdečac. Njega su sa zločinom povezali krvavi ruksak i nož, koji su pronađeni nedaleko od mjesta na kojem je ubijena Selena. Pretpostavlja se da je Edi stvari tu sakrio nakon ubojstva uvjeren da nitko neće pronaći njegovo skrovište na Marjanu. Ipak, prevario se. Vještačenja su pokazala da su upravo njegovi biološki tragovi pronađeni na pokojnici. Bilo je to i više nego dovoljno da se optužnica podigne nepuna četiri mjeseca nakon Edijeva privođenja. Mišića su jučer, kako pišu hrvatski mediji, doveli pred suca istrage kako bi se odlučilo o zahtjevu Tužiteljstva za produljenjem pritvora. Djelovao je zamišljen u sudnici, a za zločin za koji je optužen prijeti mu 40 godina zatvora. Pritvor mu je produljen tako da će, prema svemu sudeći, početak suđenja dočekati iza rešetaka. Zadržan je u zatvoru zbog bojazni da ne ponovi djelo i zbog teških okolnosti, pojašnjeno je u Sudu. Inače, tijekom istrage vještaci su utvrdili da Edi ima poremećaj osobnosti, ali da je ubrojiv i da mu se može suditi, iako na mozgu ima dvije ciste, za koje je obrana tražila dodatna vještačenja. Njegov odvjetnik je tražio da se ispita koliko su te ciste opasne, jesu li utjecale na njegovo ponašanje te gdje se točno nalaze.

Trčao na Marjanu

Prema pisanju hrvatskih medija, na Mišiću se ne primjećuje da mu boravak u zatvoru škodi, dapače, po njegovu izgledu je očito da redovito koristi vrijeme za vježbanje i dobro se hrani. Podsjetimo, Edi Mišić je iz Mostara, u kojem je rođen i u kojem je proveo dio djetinjstva, tijekom rata s obitelji odselio u Split u kojem je na kraju i počinio ubojstvo. Njegovi prijatelji su kazali da je znao često upadati u tučnjave te da je u mladosti trenirao boks. Kada je prestao skoro je svaki dan trčao po Marjanu.

Dnevni list