Mostar: Zbog ubojstvo u objektu 'Slavoija Di' prihvatio 14 godina zatvora

Pravosuđe

... sklopio je sporazum o priznanju krivnje. U Županijskom tužiteljstvu je potvrđeno da je prihvatio kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, ali o tome će se raspravljati tek na sljedećem ročištu, s obzirom da je jučerašnje odgođeno zbog V.T. zdravstvenih problema. Sljedeće ročište je zakazano za 17. siječanj, javlja Dnevni list.

V.T. optužnica tereti da je 18. lipnja prošle godine između 13 i 14 sati u nekadašnjem salonu namješataja ''Slavonija Di'', u kojem je radio kao čuvar, zatekao I.A. i njegovog rođaka S.N. (25) koji su tu došli s namerom da prikupe sekundarne sirovine, nakon čega je povikao ''Stanite majku vam j...'', te iz pištolja ''browing'' ispalio hitac u zrak.

I.A. je stao, nakon čega ga je Topčić drškom pištolja počeo udarati u glavu, a nije se obazirao ni kad mu se obratio riječima ''Nemoj me udarati, zovi policiju''. Nakon toga je iz neposredne blizine ispalio hitac u Ahmetovićevu glavu.

Sve je vidio S.N. koji je uspio pobjeći. Topčić je nakon toga, kako bi prikrio kazneno djelo koje je uradio, podmetnuo požar u objektu zapalivši jednu zavjesu. Došlo je do požara širokih razmjera, koji je prijetio i stanovništvu, a tijelo ubijenog I.A. pronađeno je potpuno izgorjelo.

Osim objekta 'Slavonija Di'' izgorjela su tri automobila parkirana u neposrednoj blizini, prikolica za vozilo te dio susjedne kuće. Ukupna načinjena šteta procijenjena je na 203.000 KM.