Mostar: Za brutalno razbojstvo osumnjičeni pobjegao policiji pa sve priznao; Uhićen i drugi razbojnik

To se dogodilo nakon okončanja kriminalističke obrade i sprovođenja u pritvor. Naime, dok su ga dvojica policajaca vodila niz stubište, on im se istrgnuo i pobjegao kroz glavna ulazna vrata. Potrčali su za njim, ali ga nisu uspjeli sustići. Jedino su zatekli ispalu lijevu tenisicu bez vezica, piše pogled.ba.

Obaviještene su sve ophodnje i pozornici na ulicama pa je nastala prava potraga, a i inspektori su skočili na noge. Bjegunac se tražio među zgradama brojnih ulica, ali je naposljetku ulovljen u Zagrebačkoj, gdje se pokušao skriti između tamošnjih garaža. Pola sata kasnije ‘pepeljugu' su priveli tužiteljici na saslušanje, kako je prethodno i bilo planirano.

Kako smo pisali, spočitava mu se da je točno 24 sata prije bijega, sumnja se, zajedno s Oljom Zelčićem (26) iz naselja Cim upao u susjedni stan supružnika Pere (76) i Azemine (71) Radić, koje su vezali i opljačkali. Još za ‘fantomskog' prepada usred dana, napadnuta domaćica je povikala: "Sandro, jesi li to ti!?"

Kako nam je ispričala, prozvani joj je nakon toga grubo spustio glavi i više nije progovarao. Vezali su i njihovu kućnu pomoćnicu u spavaćoj sobi te pokupili nešto zlatnine i 300 maraka, koliko su pronašli u dva novčanika, kao i lovačku pušku. Kada su inspektori ubrzo pokucali na vrata stana Soče, tamo su ga zatekli u društvu jednog prijatelja. Odmah je odbacivao svaku sumnju, a ni plijena nije bilo na vidiku. Međutim, nakon jučerašnja neuspjela bijega je sve priznao. Navodno je ispričao da to nije učinio iz koristoljublja nego iz pukog revolta prema starcima s kojima njegovi već dulje nisu u dobrosusjedskim odnosima (!?).

Inače, i proljetos je ovaj mladi nogometni vratar nakon privođenja negirao počinjeno razbojstvo u prehrambenoj trgovini kod Mostarke. Sumnjalo se da je zajedno s još jednim prvoligaškim mladim vratarom orobio ovu trgovinu te, unatoč otporu vlasnika, pobjegao na motociklu.