FOTO  Mostar: Vlasnik kafića prelistao novine i popio kavu pa skočio s mosta

samoubojstvo, Mostar, raštani, Mostar, samoubojstvo, raštani

bacio sa željezničkog mosta u susjednom naselju Raštani i smrtno stradao pavši na obalno kamenje s visine od nekih 15 metara. Prethodno je, oko 13 sati, u sporednoj ulici ispod mosta parkirao svoj bijeli golf 2 i pošao u smrt.

- Dok sam prolazio kroz Raštane, iz vozila sam vidio da se Mile uspinje na most i svirao mu, ali ništa. Nije se ni osvrnuo. Kada sam se htio okrenuti i parkirati, već sam vidio tijelo u zraku. Sve se dogodilo u nekoliko sekundi. Ništa nisam mogao učiniti - šireći nemoćno ruke kaže nam jedini očevidac ove tragedije, koji je od ranije poznavao nesretnog čovjeka. Kako su govorili ostali prisutni, još ujutro su ga vidjeli na kavi u svom kafiću u naselju Rudnik.

Oproštajna poruka

- Mirno je s društvom ispijao kavu i čitao novine. Bio je odjeven u trenirku i tenisice te je djelovao opušteno, kao i svaki dan. Inače, nikada nije pokazivao bilo kakve očajne nakane, niti je ikome išta spominjao, pogotovu da je u nekom teškom stanju. Nikome nije ostao dužan. Doista, ništa nije slutilo na zlo, a to kažu i oni koji su posljednji sjedili s njim. Milu godinama znam i stvarno je dobar čovjek. Nije zasnivao obitelj, a volio je društvo s kojim je često kartao, kao što je to bilo i prethodne noći. S ovog mosta smo prije rata zajedno skakali u rijeku Neretvu i dobro je znao svaki njen kutak. Nije nam jasno zašto se sve moralo ovako završiti. Žao nam je - tužno će Milini prijatelji, koji nisu mogli skriti suze. Skamenjeno su gledali kako vatrogasci i policajci izvlače beživotno tijelo.

Kako od njih doznajemo, prethodno je u kući u Ulici druge bojne ostavio novac i oproštajno pismo u kojem se ispričao rodbini i poznanicima. Naime, opraštajući se od njih, napisao je da mu je život promašen i da više ne vidi nikakva smisla.

vecernji list